Περιοδεία σε σχολεία του νησιού πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Ζακυνθίων με συνεργάτες του, με στόχο να εξεταστούν από κοντά οι παρεμβάσεις στα σχολικά κτήρια που πρόκειται να ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες.

Οι επισκευές, σύμφωνα με τον κ. Μποζίκη, είναι άμεσης προτεραιότητας και υλοποιούνται τώρα, καθώς τα σχολεία είναι κλειστά λόγω των εορτών.


Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Ζακυνθίων κ. Στέλιος Μποζίκης, ο Αντιδήμαρχος Ζακυνθίων και αρμόδιος για θέματα Παιδείας κ. Νίκος Ακτύπης και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Φίλιππος Φραγκογιάννης επισκέφθηκαν το 2ο Δημοτικό Σχολείο στην πόλη, όπου πρόσφατα αποκαταστάθηκε η οροφή – προαύλιο του σχολείου στην οποία είχαν διαπιστωθεί σοβαρά προβλήματα από την υγρασία.

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Διονύσης Μποτώνης υπέδειξε στον Δήμαρχο και τα άλλα σημεία παρέμβασης στους υπόλοιπους χώρους του κτηρίου.

Στο 2ο Δημοτικό, άμεσα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες στεγανοποίησης της στέγης, αποκατάστασης των φθορών, αντικατάστασης των φθαρμένων πλακιδίων, ενώ παράλληλα θα ελαιοχρωματιστεί. Τα προβλήματα στην οροφή του σχολείου παρουσιάστηκαν από προηγούμενες εργασίες πλακόστρωσης της και αν δεν είχε υπάρξει άμεση παρέμβαση θα δημιουργούνταν προβλήματα στατικότητας στο κτήριο.

Επίσης, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο του Παντοκράτορα, όπου εκεί εντοπίζονταν χρόνια προβλήματα στο αποχετευτικό δίκτυο και στις τουαλέτες του κτηρίου, δημιουργώντας ανησυχία σε δασκάλους και γονείς για την υγεία των μαθητών.

Οι εργασίες τις επόμενες μέρες θα συνεχιστούν και στο Νηπιαγωγείο του Αργασίου και στο 2ο Ενιαίο Λύκειο στην Παναγούλα.

Στο πρώτο, θα πραγματοποιηθούν επισκευές σε φθορές στην οροφή και στις υδραυλικές εγκαταστάσεις. Επιθυμία όλων είναι να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των μαθητών και να εκμηδενιστούν οι πιθανότητες πρόκλησης ατυχημάτων.

Στο 2ο Λύκειο πρόκειται να πραγματοποιηθούν υδραυλικές επισκευές και ελαιοχρωματισμός στην περίφραξη του συγκροτήματος.