ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Σε διακοπή παροχής νερού σε δημότες που επί μεγάλο χρονικό διάστημα δεν εξοφλούν τους λογαριασμούς τους, προχωρά από σήμερα η ΔΕΥΑΖ.


Με στόχο, όπως τονίστηκε, τους "επαγγελματίες" κακοπληρωτές, συνεργεία της Επιχείρησης βρίσκονται από το πρωί στους δρόμους της πόλης -και όχι μόνο- διακόπτωντας  τις παροχές νερού.

"Συνεργεία της ΔΕΥΑΖ αρχίζουν από σήμερα διακοπές παροχής νερού στους κακοπληρωτές!

"ΠΡΟΦΑΝΩΣ το μέτρο αυτό δεν αφορά αυτούς που έχουν πραγματικό πρόβλημα (ευπαθείς ομάδες πληθυσμού) αλλά αυτούς που νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να ζουν εις βάρος των άλλων!! Τέλος πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι η ΔΕΥΑΖ πρέπει να έχει οικονομική ευρωστία για να συνεχίσει παράγει έργο!!!!" σχολίασε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο Δήμαρχος Ζακύνθου Στέλιος Μποζίκης δίνοντας το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθηθεί.

Σε δηλώσεις του στην zantepress24, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Παναγιώτης Αβράμης διευκρίνησε ότι το δραστικό αυτό μέτρο ΔΕΝ αφορά τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως οι άνεργοι, τα άτομα με αναπηρία, άποροι κλπ.

"Αυτή τη στιγμή έχουμε καταγράψει 944 -945 περιπτώσεις που για πολλά δίμηνα δεν έχουν εξοφλήσει λογαρισμό νερού. Μετά από συνεργασία με τους προέδρους των κοινοτήτων, ενημερωθήκαμε για τους δημότες που πιθανόν ανήκουν σε κάποια ευπαθή ομάδα, τους βγάλαμε από τη λίστα και τώρα τα συνεργεία κόβουν την παροχή νερού σε εκείνους που από κακή νοοτροπία θεωρούν ότι δεν χρειάζετυαι να πληρώνουν το νερό!" σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αβράμης.

"Κύριος στόχος του 2013 είναι να πληρώνουν ΟΛΟΙ για τις παρεχόμενες υπηρεσίες -είτε είναι η ύδρευση, είτε η καθαριότητα!

Μόνο έτσι η ΔΕΥΑΖ θα μπορεί να παράγει έργο, μόνο έτσι θα απαλειφθούν οι κοινωνικές αδικίες και θα μας δοθεί η δυνατότητα να προσφέρουμε ακόμη καλύτερη τιμολόγηση στους δημότες!".

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ, ακόμη και τώρα δίνεται η ευκαιρία διακανονισμού των οφειλομένων, ενώ όσο αφορά τους δημότες που αποδεδειγμένα χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης (π.χ. ΑμεΑ κ.α.), σε πρώτη θα εξαιρεθούν από το συγκεκριμένο μέτρο της διακοπής υδροδότησης και στη συνέχεια, σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της Επιχείρισης, θα αποφασιστούν μακροχρόνιοι διακανονισμοί και ότι άλλο χρειάζεται προς διευκόλυνση εξόφλησης των λογαριασμών τους.

"Οι κακές νοοτροπίες του παρελθόντος, που πιθανά ενισχύθηκαν και από τη κακή διοικητική νοοτροπία, θα σταματήσουν τώρα!" κατέληξε ο κ. Αβράμης υποστηρίζοντας πλήρως το σχετικό σχόλιο του Δημάρχου.