ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Με την καθιερωμένη επίκαιρη ομιλία του Μητροπολίτη Ζακύνθου κ.κ. Διονύσιου προς τον λαό θα αρχίσουν αύριο Σάββατο στο νησί , οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για την γιορτή των Θεοφανείων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των τελετών όπως ανακοίνωθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου είναι το εξής:

Την 5η Ιανουαρίου 2013, παραμονή της Εορτής των Θεοφανείων,  ώρα 6.30 το απόγευμα, θα τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου η Ακολουθία του Όρθρου των Θεοφανείων. Μετά το τέλος του Όρθρου, ώρα 8 το βράδυ, ο Σεβ. Μητροπολίτης συνοδευόμενος από τον Ιερό Κλήρο, τις Αρχές και το Λαό, θα μεταβεί επίσημα στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου θα ψαλλούν, κατά το ζακυνθινό έθιμο τα «Φώτα» από τη Χορωδία «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ».  Στη συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης θα απευθύνει επίκαιρη ομιλία στον Λαό.

Την 6η Ιανουαρίου 2013, Εορτή των Θεοφανείων, ώρα 8.30 το πρωί, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, και ακολούθως η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Στην συνέχεια, κατά τις 11.00 το πρωί, θα ξεκινήσει Λιτανεία  από τον Μητροπολιτικό Ναό προς την κεντρική αποβάθρα, όπου θα γίνει η τελετή  της  Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα και του Αγιασμού των Υδάτων.

Την  πλαισίωση  της Πομπής και τις έξω του Ιερού Ναού  παρατάξεις για την απόδοση των κεκανονισμένων τιμών, θα αποτελέσουν τμήματα των  Προσκόπων, των Οδηγῶν καθώς και η Φιλαρμονική του Δήμου Ζακυνθίων κατά  την καθιερωμένη τάξη.    Ο  κ. Διευθυντής   της ΕΛ.ΑΣ.  και  ο  κ. Λιμενάρχης  παρακαλούνται, να προνοήσουν για την τήρηση της τάξεως, όσο και για τον πανηγυρικό  σημαιοστολισμό της πόλεως και του λιμένος. Εκκλησιαστικούς  τελε-τάρχες ορίζομε τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Δανιήλ Μπιάζη, Ιεροκήρυκα και τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτη Καποδίστρια, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο αντίστοιχα της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου.