Κατεπείγουσα είναι η σημερινή συνάντηση εργασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου αναφορικά με τις δράσεις ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων αφού, η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει στις 7 Ιανουαρίου (!).

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, συνάντηση θα έχει το επόμενο χρονικό διάστημα στο υπουργείο Εργασίας ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Σπύρου καθώς, ήδη για την ΠΙΝ έχουν εγκριθεί 22,5 εκατ. ευρώ και επιτακτική ανάγκη αποτελεί η σωστή κατανομή και αξιοποίηση τους.

Το ζήτημα της κατανομής και ιεράρχησης του ποσού που θα κατανεμηθεί για την Ζάκυνθο, επισήμανε με δήλωση του στην zantepress24 ο Αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Μυλωνάς, ο οποίος και προκάλεσε την σημερινή συνάντηση με το Επιμελητήριο.

"Ο χρόνος μας πιέζει. Έχουμε κάποιες δράσεις υπόψην που θέλουμε και εμείς να προτείνουμε, θα ακούσουμε και τις προτάσεις των φορέων και στη συνέχεια θα τις κατηγοριοποιήσουμε" τόνισε.

Ο κ. Μυλωνάς αναφέρθηκε σε ορισμένες προτάσεις που προωθούνται, πχ τυποποιητήριο, αλλά επιφυλάχθηκε για περισσότερα μετά την ολοκλήρωση των επαφών.

Από την μεριά του Επιμελητηρίου, ο κ. Γιώργος Στασινόπουλος δεν θέλησε να επεκταθεί στο θέμα σημειώνοντας με νόημα ότι: "Όπως πάντα, το Επιμελητήριο θα υποστηρίξει και θα αγωνιστεί για κάθετι που ενισχύει την αγορά. Φυσικά και έχουμε έτοιμες προτάσεις και θα γίνουν γνωστές τον κατάλληλο χρόνο".

Η συνάντηση έχει προγραμματισθεί για το μεσημέρι στη 13.00.