Καθαρά δική του απόφαση, εξαιτίας του φόρτου εργασίας που αντιμετωπίζει, δήλωσε πως ήταν η απομάκρυνση του από την Οικονομική Επιτροπή ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Κολύρης.


Μετά τις χθεσινές εκλογές στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ανάδειξη νέων μελών στην Οικονομική Επιτροπή και την ανάληψη της προεδρίας της από τον Δήμαρχο Στέλιο Μποζίκη, σε αρκετά πολιτικά "πηγαδάκια" εκφράστηκε προβληματισμός για την αντικατάσταση του κ. Κολύρη και την απόφαση του Δημάρχου να αναλάβει ο ίδιος την επιτροπή.

"Ο συνδυασμός παραμένει ενωμένος" σχολίασε στην zantepress24 ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Επιτροπής κ. Κολύρης.

"Η απόφαση να απομακρυνθώ ήταν δική μου καθώς, στο διάστημα αυτής της διετίας, ανέπτυξα πολλές πρωτοβουλίες για την οικονομική ανάπτυξη του νησιού -από τον πρωτογενή τομέα έως τον τουρισμό. "Απλώθηκα" πολύ με το θέμα του νέου Οργανισμού Τουρισμού, με το Σχέδιο Στρατηγικής Ανάπτυξης, με την σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό, γενικότερα καταπιάστηκα με πολλά και σημαντικά ζητήματα που όμως, δεν θα είχα την δυνατότητα να ανταποκριθώ με τον τρόπο που θέλω. Γιαυτό και ζήτησα από τον Δήμαρχο να με απαλλάξει από τα οικονομικά -που ήδη πάνε καλά".

Ο κ. Κολύρης υπογράμμισε εκ νέου ότι δεν υπήρξε καμία διαφωνία με τον κ. Μποζίκη και η ενότητα είναι δεδομένη στον συνδυασμό, ενώ τόνισε πως η δική του δουλειά στην Οικονομική Επιτροπή ολοκληρώθηκε με πολύ καλά αποτελέσματα και πλέον, "πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ανάπτυξη του τόπου".

Από την μεριά του, ο Δήμαρχος Ζακύνθου Στ. Μποζίκης λίγες ώρες μετά τις εκλογές, έγραψε χαρακτηριστικά στην προσωπική του σελίδα σε χώρο κοινωνικής δικτύωσης:

"Θα κάνω ένα σχόλιο, που οι περισσότεροι από σας δεν θα του δώσετε την σημασία που του πρέπει, όμως έχει πολύ μεγάλη αξία και ως φαινόμενο σπάνιο και για την πορεία του Δήμου! Η Δημοτική πλειοψηφία (δηλαδή ο Δήμαρχος και οι 19 σύμβουλοι) παραμένει ΕΝΩΜΕΝΗ μετά από δυο χρόνια θητείας, τις εκλογές για τον πρόεδρο και το νέο ορισμό Αντιδημάρχων! Αυτό είναι φαινόμενο ΜΟΝΑΔΙΚΟ στα χρονικά της Αυτοδιοίκησης στη Ζάκυνθο και αντίθετο με ότι συμβαίνει σήμερα στους περισσότερους από τους 325 Δήμους, που οι πλειοψηφίες έχουν διαλυθεί είτε για πολιτικούς είτε για προσωπικούς λόγους! Η ενότητα θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε με ακόμα πιο έντονο ρυθμό, την προσπάθεια μας σ αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες και για την χώρα και για την Αυτοδιοίκηση!!!!".