Συνάντηση με μέλη των φιλοζωικών σωματείων του νησιού αλλά και ευαισθητοποιημένους πολίτες για το θέμα των αδέσποτων ζώων και τις δράσεις του Δήμου, είχε χθες το απόγευμα ο Δήμαρχος Ζακύνθου Στέλιος Μποζίκης.Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήταν το υπό κατασκευή καταφύγιο αδέσποτων ζώων στην περιοχή του Λαγανά.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η διατύπωση ιδεών και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, ώστε το έργο να υλοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Δήμαρχος τόνισε πως μόνο μέσα από τη συνεργασία και μέσα από την συχνή επαφή με τους φιλόζωους θα μπορέσει ο Δήμος να κατασκευάσει το καταφύγιο και κατ’ επέκταση, να εξασφαλίσει την ορθή λειτουργία του.

Στο οικόπεδο θα κατασκευαστούν περίπου 30 σπιτάκια με συνολική δυνητική χωρητικότητα 60 αδέσποτων σκυλιών. Επίσης, θα υπάρχει παροχή νερού, ρεύματος, καθώς και ξεχωριστός χώρος που θα χρησιμοποιείται ως αποθήκη.

Στόχος, σε πρώτη φάση, είναι τα αδέσποτα σκυλιά που θα φιλοξενηθούν στο χώρο να στειρωθούν, να σημανθούν με μικροτσίπ, να υιοθετηθούν και αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, να επανενταχθούν στο φυσικό τους περιβάλλον. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των αδέσποτων ή και να εκμηδενιστεί.

Παράλληλα, ο Δήμος Ζακύνθου θα αναλάβει την ενημερωτική καμπάνια ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα σε σχολεία.