ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


Φουντώνει η αντιπαράθεση μεταξύ Δημάρχου και Βουλευτή/ ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την εναντίωση του κ. Κοντονή στην χωροθέτηση του ΧΥΤΥ στο Λίβα!


Η ανταλλαγή ανακοινώσεων και μομφών, που ξέσπασε μετά το δημοσίευμα της zantepress24 για την προσφυγή που κατέθεσε κατά της απόφασης Αγγελάκα για τον ΧΥΤΥ ο Βουλευτής Σταύρος Κοντονής, συνεχίζεται με εκατέροθεν αιχμές και τελευταία εξέλιξη τη νέα απάντηση του Δημάρχου Στέλιου Μποζίκη σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι πλέον ορατό σε όλους τους πολίτες της Ζακύνθου ότι ο Βουλευτής του νησιού, κ. Κοντονής και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν επιλέξει την καταμέτωπο σύγκρουση με τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή. Στην προσπάθεια τους αυτή και στην έκδηλη αγωνία που τους διακατέχει, δεν ορρωδούν προ ουδενός. Συκοφαντούν, αφήνοντας εντέχνως αστήριχτα υπονοούμενα, δημιουργούν συμμαχίες με ετερόκλητες πολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα με απώτερο σκοπό, κατ’ ομολογία του Βουλευτή, τη δημιουργία δημοτικής κίνησης και κυρίως, θέτουν σε διακινδύνευση το μέλλον του τόπου αντιδρώντας άκριτα στις μεγάλες επιλογές που έχει κάνει ο Δήμος Ζακύνθου όπως είναι η διαχείριση των απορριμμάτων.

Εγώ, από την πλευρά μου, δηλώνω ότι δεν θα ασχοληθώ άλλο με τον κ. Κοντονή και τον ΣΥΡΙΖΑ σε τέτοιο επίπεδο, διότι δεν το επιτρέπουν οι καιροί και οι περιστάσεις. Θα πρέπει, όμως, να δώσω μία τελική απάντηση σε αυτά που αναφέρονται τελευταία.

1) Πράγματι, την περίοδο 2002 – 2006 δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κοντονής, όμως, ήταν εκπρόσωπος της ΑΚΟΑ του κ. Μπανιά και ήταν την περίοδο αυτή σε σχέση με τα πεπραγμένα του κ. Τσαγκαρόπουλου αφωνότερος ιχθύος, σε αντίθεση με την έντονα συκοφαντική κριτική που ασκεί σήμερα στο πρόσωπο μου και στη Δημοτική Αρχή.

2) Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που χειροκρότησε τις τραμπούκικες ενέργειες κατά του Δημάρχου στη συνεδρίαση του Δ.Σ. για τα τετραγωνικά μέτρα, χαρακτηρίζοντάς τες ως την μεγαλύτερη αντιμνημονιακή συγκέντρωση που έγινε ποτέ στη Ζάκυνθο. Να τους χαίρεστε και τους τραμπούκους και τα λαμόγια!

3) Αυτή η ιστορία με τους ειδικούς συμβούλους του Δημάρχου, που μέχρι και επερώτηση στη Βουλή έγινε, έχει χάσει την αξία της. Βρείτε κάτι άλλο για να ασχολείστε με τον Δήμαρχο.

4) Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά, πήρε τη γενναία πολιτική απόφαση, στηρίζοντας την θέση, ο νέος ΧΥΤΥ να χωροθετηθεί στα τρία χιλιόμετρα απόσταση από το χωριό του και το σπίτι του. Ο κ. Κοντονής, που κατά δήλωσή του, επιθυμεί διακαώς την επίλυση του πολύ σοβαρού αυτού προβλήματος, κατέθεσε την πρόταση να μεταφέρονται τα απορρίμματα της Ζακύνθου στην Πελοπόννησο (!!!) όπου πουθενά δεν υπάρχει αδειοδοτημένος χώρος!!!

5) Σε σχέση με τον Σύνδεσμο Ύδρευσης και την έντεχνη συκοφαντική διάσταση που δίνει ο κ. Κοντονής, έχω να σας αναφέρω τα ακόλουθα: Για τον Δήμο Αρκαδίων τα έτη 2007, 2008, 2009 και 2010 ισχύουν τα παρακάτω αναγραφόμενα ποσά:

Έτη

Εισπραχθέντα τέλη ύδρευσης

Πληρωμές νερού και έξοδα

2007

486.929,37 ευρώ

484.842,37 ευρώ

2008

219.155,20 ευρώ

456.322,21 ευρώ

2009

372.578,56 ευρώ

365.596,64 ευρώ

2010

80.103,05 ευρώ

245.119 ευρώ

Σύνολο                    1.158.766,18                         1.551.880,22

Συνολικά την τετραετία 2007 – 2010 πληρώθηκε στον Σύνδεσμο Ύδρευσης από τον Δήμο Αρκαδίων το ποσό των 769.819 ευρώ. Τα χρήματα που υπολείπονται από το ποσό των 1.551.880,22 ευρώ, προφανώς δαπανήθηκαν σε πληρωμές προσωπικού, έργων και προμηθειών για τον Δήμο Αρκαδίων, δεδομένου ότι ο Σύνδεσμος δεν είχε τη συντήρηση του δικτύου.

Η οφειλή που παρέλαβα το 2007 από την δημαρχεία Δρογγίτη ήταν 284.871,10 ευρώ και στο τέλος του 2010 η οφειλή του Δήμου Αρκαδίων προς τον Σύνδεσμο Ύδρευσης ήταν 210.327 ευρώ.

Εύκολα γίνεται κατανοητό ότι ο Δήμος Αρκαδίων και εγώ προσωπικά καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την πληρωμή των οφειλομένων. Όσο και να ψάχνει ο κ. Κοντονής και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να βρουν το παραμικρό μεμπτό. Το μόνο που κάνει και αυτό τον χαρακτηρίζει είναι να αφήνει συκοφαντικά υπονοούμενα.

Πρέπει να ξέρετε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται! Τα περιουσιακά μου στοιχεία, οι απολαβές μου και ως δικηγόρος και ως Δήμαρχος είναι απολύτως διάφανα και δικαιολογούνται απόλυτα τα ελάχιστα περιουσιακά στοιχεία που έχω αποκτήσει και όλα αυτά, βέβαια, πριν γίνω Δήμαρχος. Εγώ είμαι εδώ για όποιον θέλει τέτοιου είδους αντιπαράθεση. Εγώ προσωπικά δεν θα αντιμετωπίσω κανένα πρόβλημα, ακόμα και αν με ελέγξουν σε βάθος εικοσαετίας».