"Λουκέτο" στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ έχουν βάλει από τις 05.00 το πρωί κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων του Καλαμακίου ζητώντας την άμεση αποκατάσταση του και, φυσικά, την απομάκρυνση του από την περιοχή!


Οι κατολισθήσεις που σημειώθηκαν το προηγούμενο 24ωρο στον χώρο κινητοποίησαν για ακόμη μια φορά τους άμεσα ενδιαφερόμενους, οι οποίοι κατήγγειλαν στην zantepress24 ότι εδώ και τρείς ημέρες -και πριν το συμβάν- στραγγίδια των απορριμμάτων κατέληγαν στην θάλασσα χωρίς κανένας αρμόδιος να ενδιαφερθεί να παρέμβει (...)

- Είμαστε αποφασισμένοι να ΜΗΝ το κουνήσουμε από δω μέχρι να εγκριθεί από την Περιφέρεια η επέκταση του τοιχοίου κατά μήκος του ΧΥΤΑ και όχι αυτό το πραγματάκι 50 μ. που έφτιαξαν!, ξέσπασε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας ο κ. Τάσος Τζίμης, μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Καλαμακίου και του Συλλόγου Επιχειρηματιών της περιοχής.

Ο κ. Τζίμης επισήμανε δε, ότι και πριν την κατολίσθηση, εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών, σκουπίδια είχαν πέσει με αποτέλεσμα να υπάρχει διαρροή στραγγιδίων στην θάλασσα.

- Βρισκόμαστε εδώ γιατί διαπιστώσαμε ... αναισθησία από πλευράς των υπευθύνων!, σημείωσε χαρακτηριστικά.

- Ήξεραν ότι έχουν πέσει σκουπίδια και αντί να έρθουν από την πρώτη ημέρα και να απομακρύνουν τα στραγγίδια όπως τους είχα και παλιότερα προτείνει, με βυτία, επί τρείς ημέρες ΔΕΝ έγινε τίποτα και μας είπαν πως σήμερα θα αρχίσει η αποκατάσταση!

Αυτή την ώρα βρίσκεται στον χώρο του ΧΥΤΑ και ο πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ Ζακύνθου Ανδρέας Ξένος, είναι άγνωστο όμως αν θα καταφέρει να κατευνάσει τα πνεύματα αφού, μέσα στην επόμενη ώρα ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Κοντονής και μέλη του Συλλόγου Επιχειρηματιών αναμένεται να ενημερώσουν για το θέμα τον Εισαγγελέα και να καταθέσουν μηνύσεις.

- Δεν θα φύγουμε από δω μέχρι ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μυλωνάς να εγκρίνει - κινητοποιώντας κάθε αρμόδιο ακόμη και στην Αθήνα!- το κονδύλιο για την ουσιαστική επέκταση του τοιχίου, υπογράμμισε ο κ. Τζίμης.
(φωτο αρχείου)