"Όσοι 2 χρόνια τώρα ασκούν πολεμική κριτική εναντίον του Δήμου και του έργου που θέλει να δημιουργήσει, ήρθε η ώρα να σκεφτούν πιο ψύχραιμα!". Με αυτή την χαρακτηριστική δήλωση στην zantepress24, ο Δήμαρχος Ζακύνθου Στέλιος Μποζίκης σχολίασε τις αντιδράσεις ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΥ στον Λίβα με αφορμή τις εξελίξεις στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων.


Ερωτηθείς από την εφημερίδα μας για το τί τροπή δίνουν στην αντιπαράθεση με φορείς της Ζακύνθου για τον Λίβα οι πρόσφατες κατολισθήσεις στον ΧΥΤΑ, ο κ. Μποζίκης απέφυγε τους υψηλούς τόνους, διευκρίνησε πως δεν υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος στην περιοχή από το περιστατικό ("όχι περισσότερος δηλαδή από ότι το προηγούμενο διάστημα") πρόσθεσε όμως ότι:

- (μετά από όσα συνέβησαν) Ενισχύεται το επιχείρημα μας να δοθεί άμεσα λύση μέσω της δημιουργίας ΧΥΤΥ στο Λίβα και πως ότι άλλες προτάσεις γίνονται, είτε για νέες μελέτες από διάφορα Πανεπιστήμια ή οτιδήποτε άλλο, είναι λύσεις που όχι μόνο ΔΕΝ οδηγούν πουθενά, όχι μόνο κωλυσιεργούν την ύπαρξη νέου ΧΥΤΥ και την μεταφορά του υπάρχοντος αλλά, ΔΕΝ προσφέρουν απολύτως τίποτα στο θέμα!