Κλιμάκιο του τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Διονύση Μυλωνά, θα πραγματοποιήσει στις 11.00 σήμερα αυτοψία στον χώρο του ΧΥΤΑ προκειμένου να διαπιστωθεί τί ακριβώς συνέβη, γιατί και πώς δεν άντεξε το τοιχίο αντιστήριξης που έχει κατασκευασθεί στις εγκαταστάσεις.


Σχολιάζοντας στη zantepress24 το ατύχημα στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, ο κ. Μυλωνάς επισήμανε ότι και χθες επισκέφθηκε το σημείο όπου έγινε η κατολίσθηση και έχει ήδη ενημερώσει την Περιφέρεια προκειμένου να υπάρξει καποια έκτακτη επιχορήγηση για την αποκατάσταση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης πάντως, ερωτηθείς για την δική του στάση στο θέμα, ήταν ιδιαίτερα εύγλωτος:

- Εγώ έκανα και κάνω ότι μπορώ αλλά, κακά τα ψέματα, όποιος έχει τα ...  γένεια, έχει και τα χτένια! Ας αναλάβουν και τις δικές τους ευθύνες όσοι είναι υπεύθυνοι για τον ΧΥΤΑ. Εμείς και μέσω του ΕΣΠΑ και μέσω των Δημοσίων Επενδύσεων δώσαμε χρήματα για τις εγκαταστάσεις. Τί έκαναν εκεί πάνω; Τοιχίο αντιστήριξης, νέα κύτταρα; Θα πάμε με το τμήμα Περιβάλλοντος και θα δούμε.

Όσον αφορά τις δηλώσεις του Δημάρχου Ζακύνθου στην zantepress24 και το κατά πόσο επηρεάζουν οι εξελίξεις σήμερα στον ΧΥΤΑ την απόφαση του να συνυπογράψει την προσφυγή κατά του ΧΥΤΥ στο Λίβα, ο Αντιπεριφερειάρχης απάντησε:

- Για τις δηλώσεις του κ. Μποζίκη δεν έχω να πω τίποτα γιατί ίσως σκεφτώ και εγώ από την πλευρά μου ... άλλα πράγματα! Το ζήτημα ΔΕΝ προέκυψε σήμερα και ήμουν από εκείνους που πάντα τόνιζαν ότι ο ΧΥΤΑ δεν αντέχει άλλο. Ο κ. Μποζίκης θυμήθηκε το 2011 ότι πρέπει να φύγει από τον Σκοπό.