ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

"Η Δημοτική αρχή ΟΥΤΕ θέλει, ΟΥΤΕ μπορεί να διαχειριστεί το ζήτημα των απορριμμάτων και καλύπτει όλη την ανεπάρκεια της  με προφάσεις εξόφθαλμες και αποκαλυπτικές των προθέσεων της!", δήλωσε στην zantepress24 ο Βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής με αφορμή το περιστατικό κατολίσθησης στον ΧΥΤΑ και τις σχετικές δηλώσεις στην εφημερίδα μας, του Δημάρχου Στέλιου Μποζίκη.

Συμφωνώντας απόλυτα με τις δηλώσεις του κ. Αντώνη Κασσιμάτη, ο Βουλευτής Ζακύνθου τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαίρως από το 2008 είχε επισημάνει το πρόβλημα και το είχε γνωστοποιήσει στους υπευθύνους παρά τις αντίθετες απόψεις των τότε Δημάρχων (...).

- Είναι απαράδεκτο το πώς συμφωνούσαν οι τότε Καποδιστριακοί δήμοι και ο Σύνδεσμος Καθαριότητας -που συνεχίζει και σήμερα- να θεωρούν τον ΧΥΤΑ στο Σκοπό κατάλληλο για ενταφιασμό των απορριμμάτων!

-Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε άμεσα ΧΥΤΥ, ΟΛΟΙ οι Δήμαρχοι, με πρώτο και καλύτερο τον κ. Μποζίκη, είχαν αποφασίσει να συνεχίσει ο ΧΥΤΑ στον Σκοπό ... η αλήθεια εδράζει στην μνήμη!, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής.

-Ας θυμηθούμε λοιπόν ότι, εμείς είπαμε πως πρέπει να δημιουργηθεί ΧΥΤΥ αλλά ο κ. Μποζίκης ήθελε να συνεχίσει ο ΧΥΤΑ!

- Η σημερινή κατάσταση έχει υπερβεί κάθε όριο κι αν τα σκουπίδια μαζεύονται, αυτό επαφίεται αποκλειστικά στον πατριωτισμό των εργαζομένων στην καθαριότητα, συνέχισε ο βουλευτής.

-Κανένας δεν πρέπει να βασιστεί σε ότι συνέβη για να προωθήσει λύσεις αντι-οικολογικές, γιατί η "λύση" Λίβα δεν στρέφεται μόνο κατά του περιβάλλοντος, στρέφεται κατά του μέλλοντος της Ζακύνθου και είναι , κατά την γνώμη μας, όχι μόνο αντι-οικονομική αλλά και μη νόμιμη!

- Η σύνδεση του περιστατικού στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής με το θέμα του Λίβα γίνεται εκ του πονηρού από την Δημοτική αρχή, που είναι υπεύθυνη για την σημερινή του κατάσταση. Οι ευθύνες είναι εξ΄ολοκλήρου δικές τους γιατί ενώ είχαμε συμφωνήσει να θέσουν σε κίνηση το πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων , δεν έκαναν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ και πολύ φοβάμαι ότι θα εκπνεύσει η τετραετία τους και δεν θα έχουν κανει το παραμικρό για το θέμα με αποτέλεσμα, η νέα δημοτική αρχή να βρεθεί μπροστά στο ίδιο πρόβλημα. Η σημερινή, ούτε θέλει , ούτε μπορεί και όλη την ανεπάρκεια της την καλύπτει με εξόφθαλμες προφάσεις, αποκαλυπτικές των προθέσεων της!

Ο κ. Κοντονής επανέλαβε πως πρέπει όλοι να ξαναμπούν στη λογική αυστηρών όρων και προυποθέσεων για τον ΧΥΤΥ, ενώ για το ζήτημα της χωροθέτησης του τόνισε πως θα πρέπει να αποφανθούν ειδικοί επιστήμονες "την απόφαση των οποίων πρέπει να δεσμευτούμε ότι θα σεβαστούμε όλοι -ακόμη κι αν υποστηρίξουν μεσω των μελετών τους, και συμφωνήσει και το ΣτΕ, ότι η κατάλληλη θέση είναι ο Λίβας!"