Την εξωφρενική κατάσταση που επικρατεί στον ΟΑΕΔ Ζακύνθου και την ανάγκη να ληφιούν μέτρα τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τους λιγοστούς εργαζόμενους στον οργανισμό, επισημαίνει σε ερώτηση του προς τον υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ο βουλευτής Σταύρος Κοντονής.

Σχετικά με την ερώτηση αυτήν, ο βουλευτής ανέφερε τα ακόλουθα :

Σύμφωνα με πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, το επίδομα ανεργίας θα χορηγείται μόνο για 450 επιδοτούμενες ημέρες ανεργίας κατά την τελευταία τετραετία, με αποτέλεσμα εφεξής οι εποχιακοί εργαζόμενοι (όπως και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι) και οι μακροχρόνια άνεργοι να στερούνται τελικά του επιδόματος ή να το λαμβάνουν πολύ μειωμένο. Αυτή η ρύθμιση είναι απαράδεκτη, καθώς καταδικάζει σε εξαθλίωση πολύ μεγάλο μέρος των ανέργων και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή, η υπηρεσία του ΟΑΕΔ στην Ζάκυνθο παρουσιάζει τεράστια λειτουργικά προβλήματα, καθώς επείγει η πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού (τουλάχιστον 8 ή 9 ατόμων) ώστε να εξυπηρετείται σύντομα το πλήθος των ανέργων και να μην περιμένουν επί μήνες την λήψη του επιδόματος. Επίσης, πρέπει να αξιοποιηθούν τα κενά και αναξιοποίητα δημόσια κτίρια για να καλύψουν την στέγαση τόσο του ΟΑΕΔ όσο και άλλων μη καλυπτόμενων σήμερα δημοσίων υπηρεσιών, όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενη ερώτησή μας.