"Οι στιγμές και το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων, δεν ενδείκνυνται για αντιπαράθεση. Ας δουλέψουμε περισσότερο και ας ... μιλάμε λιγότερο" σχολίασε με νόημα στην zantepress24 τα όσα ακολούθησαν την κατολίσθηση στον ΧΥΤΑ, ο πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ Ζακύνθου Ανδρέας Ξένος.


Με τις κινητοποιήσεις στον ΧΥΤΑ να συνεχίζονται, ο κ. Ξένος ανακοίνωσε την αποκατάσταση του κομματιού που κατέρρευσε και το άνοιγμα νέου φρεατίου συλλογής στραγγιδίων που, επίσης, έχει ενεργοποιηθεί, ενώ τόνισε πως επικαιροποιείται η μελέτη κατασκευής του υπάρχοντος στοιχείου προκειμένου να καθορισθεί το ποσό της χρηματοδότησης που θα χρειαστεί.

Ο κ. Ξένος θα συμμετάσχει στην συνάντηση που οργανώνουν, στις 12.00 το μεσημέρι, στον Λαγανά, τα Τοπικά Συμβούλια των περιοχών που θίγονται άμεσα από την λειτουργία και τα προβλήματα του ΧΥΤΑ, κάτοικοι και επιχειρηματίες.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις που έγιναν και από τον Αντιπεριφερειάρχη Διονύση Μυλωνά και τα ερωτηματικά του για το τί ακριβώς κατασκευάσθηκε στον χώρο προκειμένου να αποφευχθεί μία ζημιά όπως αυτή που συνέβη, ο πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ σχολίασε:

- Πρώτον, ουδεμία σχέση έχει η Περιφέρεια με τις χρηματοδοτήσεις μας από τις Δημόσιες Επενδύσεις. Και, δεύτερον, θα περίμενα ότι ο Αντιπεριφερειάρχης θα πήγαινε με τις Τεχνικές του Υπηρεσίες από την πρώτη ημέρα στον χώρο για να συνδράμει στην λύση. Αντ΄αυτού, πήγε συνοδευόμενος με το τμήμα ... Περιβάλλοντος! Προφανώς και μετά από ένα τέτοιο περιστατικό θα υπάρχει θέμα περιβαλλοντικό οπότε.. τί ακριβώς πήγαν να κάνουν; αναρωτήθηκε με νόημα και πρόσθεσε:

- Με προβληματίζει ιδιαίτερα δε το γεγονός ότι ΟΥΔΕΙΣ από αυτούς που σχολιάζουν, επισκέπτονται τον ΧΥΤΑ και ασκούν κριτική, δεν έχει ζητήσει περαιτέρω ενημέρωση. Τίποτα ΑΠΟΛΥΤΩΣ!

- Ουδέποτε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε να ενημερωθεί για τα έργα, τις κατασκευές, για οτιδήποτε κάνουμε εκεί πάνω ... με κατηγορεί απλώς για διάφορα. Ας είναι. Ο κόσμος μας παρακολουθεί και μας κρίνει όλους. Οι στιγμές και το θέμα -της διαχείρισης απορριμμάτων-,  δεν ενδείκνυνται για αντιπαραθέσεις. Καλό θα είναι να δουλεύουμε όλοι περισσότερο και να ... μιλάμε λιγότερο! Άλλωστε, οι κρίνοντες, κρίνονται!