ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Στην συλλογή υπογραφών προκειμένου να κατατεθούν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για την κατάσταση στον ΧΥΤΑ έχουν προχωρήσει ο Σύλλογος Επιχειρηματιών Καλαμακίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής.


Την εξέλιξη ανακοίνωσε μέσω της zantepress24 ο κ. Τάσος Τζίμης, μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Καλαμακίου και του συλλόγου Επιχειρηματιών , ο οποίος επιβεβαίωσε τις εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς, ενώ τόνισε πως δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από τις εγκαταστάσεις του Χώρου Υγειονομικής Ταφής προτού δοθούν δεσμεύσεις πως θα υπάρξουν πραγματικές αλλαγές.

- Από τις 07.00 το πρωί δουλεύουν τα βυτία που μεταφέρουν τα στραγγίδια στην δεξαμενή και ΜΟΝΟ για αυτά επιτρέπουμε την είσοδο. Ήδη έχουν μαζευτεί και τα σκουπίδια που είχαν πέσει και περιμένουμε από στιγμή σε στιγμή τον πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Ξένο, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι έχει ειδοποιήσει σχετικά και ειδικούς από το Πανεπιστήμιο Πατρών, δήλωσε ο κ. Τζίμης.

- Η κινητοποίηση μας πάει καλά, με την λογική ότι δόθηκε δημοσιότητα στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και όλοι οι φορείς ευαισθητοποιήθηκαν. Ο κ. Μποζίκης μας διαβεβαίωσε ότι θα κάνει τα πάντα για το τοιχίο αντιστήριξης, ενώ και ο κ. Μυλωνάς,  που ήρθε στο χώρο με κλιμάκιο του τμήματος Περιβάλλοντος, τόνισε πως θα κινητοποιηθεί από την πλευρά του.

Επισημαίνοντας ότι το τμήμα Περιβάλλοντος τους ενημέρωσε πως θα ενημερωθούν και οι ίδιοι για το πόρισμα του, ο κ. Τζίμης σχολίασε και τις δηλώσεις στην zantepress24 του πρώην πρόεδρου των Επιχειρηματιών Καλαμακίου κ. Γιάννη Λιβέρη:

- Πρέπει να καταλάβει ότι εδώ πάνω πρέπει να έρθουν ΟΛΟΙ! Είτε συμφωνούν με την λύση Λίβα, είτε όχι, υπογράμμισε.

- Τον προσκαλώ λοιπόν, να γυρίσει πίσω και να συνεχίσει τον αγώνα μαζί μας γιατί ΚΑΝΕΙΣ δεν περισσεύει! Όλοι χωράνε να βοηθήσουν και τώρα είναι η πιο μεγάλη ίσως ευκαιρία για το Καλαμάκι να αλλάξει τα δεδομένα. Τον περιμένουμε λοιπόν, ξανά.

Αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν έως ότου δοθούν ακόμη και έγγραφες διαβεβαιώσεις για τα αιτήματα τους δηλώνουν και οι επιχειρηματίες της περιοχής.

Μιλώντας στην εφημερίδα μας, ο πρόεδρος του Συλλόγου τους κ. Διονύσης Μάργαρης υπογράμμισε την ανάγκη για απτές παρεμβάσεις στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και πρόσθεσε:

- Αν και υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση στην αντιμετώπιση της ζημιάς που προκλήθηκε από την κατολίσθηση, εν τούτοις σήμερα φαίνεται πως κάτι αλλάζει. Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαν όλοι καλύτερα...

-Εμείς πάντως, θα αποφασίσουμε ΟΛΟΙ μαζί για τα επόμενα βήματα μας και θα περιμένουμε εγγράφως να δούμε τί γίνεται. Χωρίς άλλα "θα", σημείωσε.

(φωτο αρχείου από τις κινητοποιήσεις στον ΧΥΤΑ του 2012)