Άγνωστο παραμένει τί στάση θα κρατήσουν φορείς και κάτοικοι του Καλαμακίου που έχουν αποκλείσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας τον ΧΥΤΑ αφού, στην συνάντηση που οργάνωσαν με εκπροσώπους του Δήμου και του ΦΟΣΔΑ, προκειμένου να λάβουν ξεκάθαρες απαντήσεις ως προς το μέλλον του Χώρου Υγειονομικής Ταφής, ορισμένοι συμμετείχαν με διαφορετική ατζέντα...


Παρουσία προέδρων Τοπικών Συμβουλίων των περιοχών που θίγονται από την λειτουργία του ΧΥΤΑ και του Αντιδημάρχου Λαγανά Παναγιώτη Κολύρη, ο πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ κ. Ανδρέας Ξένος περιέγραψε και το τί φταίει για την κατολίσθηση στον χώρο και τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει (απαντώντας εμμέσως σε υπόννοιες που είχαν υπάρξει για το αν έγιναν πράγματι οι εργασίες εκεί που είχαν ανακοινωθεί), ενώ τόνισε πως το θέμα δεν θα λυθεί εάν δεν ληφθούν δραστικές αποφάσεις και μέτρα, δηλαδή εάν δεν υπάρξει ομόφωνη απόφαση ΟΛΩΝ για στήριξη της κατασκευής ΧΥΤΥ στον Λίβα.


Οργισμένοι και απογοητευμένοι, από τα όσα συχνά πυκνά διαδραματίζονται στις περιοχές τους εξαιτίας του ΧΥΤΑ, κάτοικοι και επιχειρηματίες του Καλαμακίου ζήτησαν να ενημερωθούν για τις άμεσες κινήσεις των υπευθύνων ώστε και οι ίδιοι να λήξουν τον αποκλεισμό αλλά και να μην φύγουν χωρίς, ακόμη μία φορά, τίποτα να μην έχει αλλάξει.

Αν και αυτό ήταν το φλέγον ζήτημα, εν τούτοις, η συνάντηση άλλαξε γρήγορα μορφή αφού με κείμενο που ετοίμασε και προώθησε ο Αντιδήμαρχος Λαγανά κ. Παναγιώτης Κολύρης,  ζητήθηκε η απόλυτη στήριξη στο έργο που στηρίζει η Δημοτική αρχή για ΧΥΤΥ στον Λίβα και άμεση ανάκληση της προσφυγής που κατατέθηκε κατά του έργου από τον Βουλευτή Ζακύνθου, τον Αντιπεριφερειάρχη και άλλους 6 ακόμη εκπροσώπους φορέων (...).
Σημείωση: Με την σκέψη πως το κείμενο θα εμπλουτιστεί και θα διαμορφωθεί ανάλογα με τις προτάσεις όσων συμμετείχαν, ο κ. Κολύρης ζήτησε να μην καταγραφεί η ανάγνωση του αρχικού που λειτούργησε ως προσχέδιο.Μέσα σε φορτισμένο -από τις καταστάσεις- κλίμα, η πλειοψηφία όσων συμμετείχαν αποφάσισε θετικά για τον ΧΥΤΥ στο Λίβα και για το κείμενο του κ. Κολύρη με το οποίο, μεταξύ άλλων, καταδικάζεται η αδιαφορία προηγούμενων τοπικών και κεντρικών αρχών και ζητάται από όσους υπέγραψαν την προσφυγή να αναθεωρήσουν.