ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Κλειστός παραμένει και σήμερα, Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, ο ΧΥΤΑ Ζακύνθου καθώς κάτοικοι και φορείς του Καλαμακίου δεν ικανοποιήθηκαν ούτε από τα όσα ειπώθηκαν και μερικώς αποφασίστηκαν, στην χθεσινή συνάντηση με εκπροσώπους της Δημοτικής αρχής και του Συνδέσμου Καθαριότητας.


Το απόγευμα της Τρίτης -και αφού οι εκπρόσωποι του Καλαμακίου είχαν αποχωρήσει δυσαρεστημένοι από την σύσκεψη με τους κ.κ. Παναγιώτη Κολύρη και Ανδρέα Ξένο- κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων με επικεφαλής τους Ιάκωβο Κεφαλληνό (μέλος του Τ.Σ. Καλαμακίου), Τάσο Τζίμη, Σάκη Μάργαρη και Γεράσιμο Τσαγκαρόπουλο, συνεδρίασαν και αποφάσισαν την συνέχιση των κινητοποιήσεων στον χώρο του ΧΥΤΑ.

- Λόγω σεβασμού στο πρόσωπο του κ. Κολύρη συμμετείχαμε χθες στην συνάντηση που οργανώθηκε αλλά, ότι έγινε δεν το περιμέναμε, δήλωσε στην zantepress24 ο κ. Τάσος Τζίμης και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

- Δεν μας άφησαν ούτε να εξηγήσουμε τους λόγους που κλείσαμε τον ΧΥΤΑ, ούτε μας έδωσαν απαντήσεις ουσιαστικές για να ξέρουμε πότε θα τον ανοίξουμε... επιλέξαμε να αποχωρήσουμε γιατί καταλάβαμε πως δεν οδηγούμασταν πουθενά...

Απογοητευμένος τόσο από την εν λόγω συνάντηση, όσο όμως και από τον τρόπο που γενικά οι Ζακυνθινοί αντιμετωπίζουν το θέμα του ΧΥΤΑ και των επιπτώσεων του, φάνηκε στις δηλώσεις του στην εφημερίδα μας και ο κ. Ιάκωβος Κεφαλληνός.

- Η κατάσταση εδώ έχει φτάσει στο απροχώρητο. Παρανομία στην παρανομία και πέταμα χρημάτων σε έναν χώρο που ΔΕΝ αντέχει πλέον ουτε μία σακούλα σκουπιδιών παραπάνω! Πόσο πια να ... υποστηρίξει κανείς , με διάφορα μέσα, τον ΧΥΤΑ;!

- Εάν φύγουν τα σκουπίδια στον Κόλπο, μπορείτε να αντιληφθείτε τί θα συμβεί στο νησί; Γιαυτό το λόγο θα ήθελα ΟΛΟΙ οι ζακυνθινοί να βρίσκονταν εδώ, μαζί μας σήμερα , γιατί το ζήτημα αφορά ολόκληρο το νησί και όχι μόνο όσους ζουν γύρω από την περιοχή...

Ερωτηθείς για την πρόταση του Αντιδημάρχου κ. Κολύρη χθες, να προωθήσει ένα έγγραφο με το οποίο, μεταξύ άλλων, καλούνταν όλοι να υποστηρίξουν την κατασκευή ΧΥΤΥ στο Λίβα και να αποσύρουν την προσφυγή τους κατά του έργου ο βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής, ο Αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Μυλωνάς και οι υπόλοιποι υπογράφοντες, ο κ. Κεφαλληνός σημείωσε:

- Εγώ ΔΕΝ θα στηρίξω κανένα έργο στον Λίβα!

Ότι περάσαμε και περνάμε στο Καλαμάκι τόσα χρόνια, δεν θέλω να το υποστεί κανένας άλλος ζακυνθινός και καμία άλλη περιοχή! Επιτέλους, ας δούν το πρόβλημα και ας δωθεί μία λύση σύγχρονη και ασφαλής αλλά, φοβάμαι πως δεν θα γίνει τίποτα... δεν ξέρουμε άλλωστε πώς γίνονται τα πράγματα στην Ελλάδα;

Όπως έχει γίνει γνωστό, στις εγκαταστάσεις του Χώρου Υγειονομικής Ταφής έχει καταφθάσει κλιμάκιο 20 ατόμων (και από την Πάτρα) προκειμένου να κατασκευαστούν νέα κύτταρα. Όμως, οι αντιδρώντες δεν τους επιτρέπουν την είσοδο δεδομένου, όπως τονίζουν, ότι έχουν στα χέρια τους έγγραφο του ΥΠΕΚΑ που χαρακτηρίζει παράνομες τέτοιες εργασίες.

- Οι μόνοι στους οποίους επιτρέπεται η είσοδος είναι οι οδηγοί των βυτίων που μεταφέρουν στις δεξαμενές τα στραγγίδια. Εμείς έχουμε αποδείξεις πως οι εργασίες για τα νέα κύτταρα είναι παράνομες. Εκείνοι μπορούν να αποδείξουν το αντίθετο;, σχολίασε στην zantepress24 ο κ. Τζίμης.