ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Οι συλλήψεις ενδεικτικά αφορούσαν κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, της νομοθεσίας που αφορά την λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, κλοπές και άλλα αδικήματα

Επιπλέον ακινητοποιήθηκαν τετράτροχα οχήματα (γουρούνες) και κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και άλλα αντικείμενα

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκονται τα μέτρα ολοκληρωμένης αστυνόμευσης των τουριστικών περιοχών των Ιονίων Νησιών, την τρέχουσα θερινή περίοδο.

Ειδικότερα τα μέτρα που εφαρμόζονται, στηρίζονται στην εμφανή αστυνόμευση περιοχών με αυξημένη επισκεψιμότητα, στην πραγματοποίηση καθημερινών ελέγχων από εξειδικευμένα κλιμάκια αστυνομικών υπηρεσιών για την τήρηση της νομοθεσίας που αφορά την λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν κατά τα τελευταία 24ωρα, με ιδιαίτερη ένταση, συστηματικοί έλεγχοι σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λευκάδα με αποτέλεσμα να συλληφθούν συνολικά (53) άτομα, από τα οποία (11) άτομα στην Κεφαλονιά, (16) άτομα στην Κέρκυρα, (3) στην Λευκάδα και (23) στην Ζάκυνθο.

Συγκεκριμένα για την πραγματοποίηση των ελέγχων διατέθηκαν (79) αστυνομικοί και (36) οχήματα και ελέχθησαν συνολικά (488) οχήματα και (661) άτομα.

Κατά τους ελέγχους συνοπτικά πραγματοποιήθηκαν (53) συλλήψεις (31 ημεδαπών και 22 αλλοδαπών) και βεβαιώθηκαν (230) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας και (10) παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ενδεικτικά από τις συλλήψεις ξεχωρίζουν:

  • (22) για στέρηση αδείας ικανότητας οδήγησης,
  • (4) για ηχορύπανση,
  • (6) για παρεμπόριο,
  • (1) για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας καταστήματος,
  • (5) για παράβαση του Νόμου «Περί ναρκωτικών»,
  • (1) περί όπλων,
  • (5) για κλοπές

Επιπλέον από τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που βεβαιωθήκαν ξεχωρίζουν (6) για μέθη, (27) για ταχύτητα, (11) για ζώνη ασφαλείας, (35) για προστατευτικό κράνος, (19) για στέρηση αδείας ικανότητας οδήγησης και (118) για λοιπές διοικητικές ποινές.

Τέλος κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, (27,2) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, (10,6) γραμμάρια κοκαΐνης, (1) γκλοπ και (129) προϊόντα παρεμπορίου.

Επισημαίνεται παράλληλα ότι στο πλαίσιο εντατικοποίησης των μέτρων πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων, ακινητοποιήθηκαν στην Ζάκυνθο (15) συνολικά τετράτροχα οχήματα (γουρούνες) για παραβάσεις που αφορούσαν την επικίνδυνη οδήγηση, την μη χρήση προστατευτικού κράνους και την οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

Από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων τα στοιχεία των σχεδίων αστυνόμευσης θα αξιολογούνται και θα επικαιροποιούνται προκειμένου να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα τους.