ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 
Με διάθεση σκωπτική, σε σημεία, επιλέγει να απαντήσει ο Δήμαρχος Νικήτας Αρετάκης στον κ. Γιώργο Αρμένη , επικεφαλή της δημοτικής παράταξης «Μαζί αλλάζουμε τη Ζάκυνθο»
Σε μία πρώτη προσέγγιση ο κ.Αρετάκης, εμμέσως πλην σαφώς περνάει μηνύματα αναφορικά με τον τρόπο που επιλέγει ο κ.Αρμένης, να ασκήσει κριτική , γεγονός που τον οδηγεί σε αλυσίδες ατυχών συμπερασμάτων , προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολιτικές , αντιπολιτευτικού χαρακτήρα , επιλογές του.
Για τον κ. Αρετάκη φαίνεται, οι όποιες πολιτικές που οδηγούν σε αστοχίες, ακόμη και  σε ισορροπίες που υπερβαίνουν το συλλογικό , είναι τακτικές,  μάλλον κατακριτέες
Η προβολή πολιτικών-προσωπικών θέσεων, που δεν συνάδουν με κοινές αποφάσεις , θέσεις  που δεν αποδεικνύονται, αλλά στηρίζονται στη δημιουργία εντυπώσεων , είναι κατά τον κ. Αρετάκη, ανεπίτρεπτη πολιτική πρακτική, που οδηγεί σε οπισθοδρόμηση.
 
 
Καυτηριάζοντας απερίφραστα, τα όσα έχουν προηγηθεί και τα οποία από άλλους έχουν διαμορφωθεί, αλλά προσπαθούν με αναδιπλώσεις και τακτικές, που οι πολιτικές φατρίες δημιουργούν, να χρεωθούν στους επόμενους και σε αυτούς που πρόσφατα ανέλαβαν τα ηνία του δήμου Ζακύνθου, μόνο νοσηρή κατάσταση δημιουργούν και ο κ.Αρετάκης επισημαίνει:  
«Ο Λίβας ,έχει όπως και ο Δήμος παρελθόν αμαρτωλό και καλά θα κάνουν όσοι πιστεύουν, να πάνε στον Άγιο μας, να προσευχηθούν, με το τροπάριο της Αγίας Κασσιανής, «Η εν πολλαίς αμαρτίαις, περιπεσούσα γυνή…………»
Έχει παρόν αγωνιστικό, βαλλόμενο πανταχόθεν και μέλλον ευοίωνο».
 
 
Σε κάθε περίπτωση οι παθογένειες ετών, διαμορφώνουν την πραγματικότητα σήμερα στη Ζάκυνθο και συγκροτούν σε μεγέθυνση, την χαρακτηριστική πολιτική φυσιογνωμία, άσκησης εξουσίας και διαχείρισης των προβλημάτων της Ζακύνθου, που διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια .
Ο κ. Αρετάκης , ανασύρει και επικαλείται, την πρόσφατη λαϊκή εντολή, προς απάντηση, όσων σθεναρά αντιστέκονται, όχι να ερμηνεύσουν, αλλά να κατανοήσουν το μήνυμα των πολιτών.
Ταυτόχρονα καλεί , το κ. Γιώργο Αρμένη, να αναθεωρήσει τη στάση του  και να γίνει περισσότερο συνεργάσιμος, προς την κατεύθυνση επίλυσης των  προβλημάτων της Ζακύνθου.
Ο κ. Αρετάκης, μιλάει για μία συνοπτική απάντηση που σε σημεία γίνεται αναλυτική, σχήμα οξύμωρο αλλά υπαρκτό, προκειμένου όχι να υπενθυμίσει, αλλά κυρίως να υποδείξει, τους υπεύθυνους αυτής της κατάστασης.
 
 
Συγκεκριμένα ο κ. Αρετάκης με ανάρτηση του στη προσωπική του σελίδα, στο fb επισημαίνει:
 
Συνοπτική απάντηση στον κ. Αρμένη
Δια την σύμβαση των 35000 ευρώ: Δεν έχω υπογράψει ποτέ τέτοια σύμβαση. Το μόνο που έκανα ήταν να παρέμβω στον κ. Μυλωνά ώστε να πάρει έξι προσφορές αντί μίας που έπαιρνε στο παρελθόν, δια τις χωματουργικές διαμορφώσεις στο Λίβα και να κερδίσει σαράντα τέσσερις χιλιάδες ευρώ , στα οκτώ στρέμματα.
 
Δια τον Λίβα: Ο Λίβας ,έχει όπως και ο Δήμος παρελθόν αμαρτωλό και καλά θα κάνουν όσοι πιστεύουν, να πάνε στον Άγιο μας, να προσευχηθούν, με το τροπάριο της Αγίας Κασσιανής, «Η εν πολλαίς αμαρτίαις, περιπεσούσα γυνή…………»
Έχει παρόν αγωνιστικό, βαλλόμενο πανταχόθεν και μέλλον ευοίωνο.
 Έχουν γίνει αποδέκτες από όλους οι προτεινόμενες στην προμελέτη, σωστές, γνωστές και σημαντικές διορθώσεις. Υπάρχει μια διαφορά απόψεων στον χρόνο πραγματοποίησης τους και χρειάζεται προσοχή, δια να μην έχουμε την ίδια πορεία με το θέατρο.
 
Όσον αφορά τις αρμοδιότητες: Προφανώς και δεν επέλεξα να γίνω δήμαρχος και πρόεδρος πάσης Ζακύνθου. Τούτο έγινε αναγκαστικά. Εκείνο που επέλεξα ήτο να είμαι άμισθος για όλα.
 
Όσον αφορά τον κ Σπίνο και την ΚΕΔΗΖ: Γνωρίζω ότι είναι ένας διακριτός στην γυναικολογία επιστήμων ιατρός, με πρόθεση κοινωφελούς προσφοράς. Έχει κάνει δωρεά, τον εξοπλισμό του ιατρείου στο σχολείο που κατασκεύασα και πιστεύω ότι η ΚΕΔΗΖ θα διακριθεί με την προεδρία του. Υπάρχει βέβαια και η άποψη, ότι θα επιδιώξει να κάνει πελάτες τις γιαγιάδες σε εξωσωματικές και άλλες σοβαρές επεμβάσεις που κάνει.
 
Όσον αφορά τα σφαγεία: Αρμόδια να αποφασίσει είναι η οικονομική επιτροπή. Έχω δηλώσει ότι για πολιτικές σκοπιμότητες δεν πρόκειται να σπαταλήσω χρήματα από όπου και αν προέρχονται και δεν υπάρχει περίπτωση να κατασκευασθούν έργα ερείπια και ημιτελή και πολύ περισσότερο να καταστρέψουμε την τουριστική ανάπτυξη στο Αργάσι κάνοντας στάβλους.
 
Όσον αφορά την ανυπαρξία φωτισμού στο Κρυονέρι: Νομίζω ότι ο κ. Τσίπηρας διαφήμιζε μέσω του τύπου τον φωτισμό του Κρυονερίου, δηλαδή το επίτευγμα και συνωδά την εταιρία που με δεκαπεντέμιση εκατομμύρια ευρώ κατασκευάζει. Εκεί πρέπει να αποταθείτε για θέματα φωτισμού.
 
Όσον αφορά τον κουμπαρά που επιδιώκω μέσω αυτού να κατασκευάσω έργα πιστεύω ότι ούτε τους τόκους των δανείων και των οφειλών προς τρίτους που μας αφήσατε δεν θα καλύψουμε.
 
Κύριε ΑΡΜΕΝΗ, τελικά σας παρακαλώ και σας καλώ, να επιδείξετε πνεύμα συνεργασίας στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όπως και οι άλλοι προεξάρχοντες των συνδυασμών και να κάνετε όχι αντιπολιτευτικές προτάσεις, αλλά ωφέλιμες δια το καλό του τόπου.
Προσωπικά πάντα σκέπτομαι ότι το δέλεαρ της εξουσίας έχει ευτελίσει σημαντικές προσωπικότητες…»