ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Οι ελαιοτριβείς της Ζακύνθου, οι ιδιοκτήτες των μεταφορικών εταιριών και ο εκπρόσωπος της ναυτιλιακής εταιρίας Levante Ferries Πυλαρινός, παρευρέθησαν σε έκτακτη σύσκεψη που προκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος, σχετικά με τον τρόπο της διάθεσης του πυρήνα κατά την φετινή ελαιοκομική περίοδο.

Η φετινή χρονιά προβλέπεται να είναι δύσκολη λόγω της αυξημένης παραγωγής ελαιολάδου από τους Ισπανούς ελαιοπαραγωγούς. Ήδη τα πρώτα δείγματα από συμβόλαια σε άλλες περιοχές έχουν δημιουργήσει ανησυχίες στους επαγγελματίες του κλάδου. Σε συνδυασμό με την επιβάρυνση με Φόρους, ΦΠΑ και άλλα κόστη η επιβίωση των επαγγελματιών του ελαιολάδου είναι αμφισβητούμενη.

Ο εκπρόσωπος της ναυτιλιακής εταιρίας Levante Ferries,  για άλλη μια φορά έδειξε κατανόηση στο πρόβλημα των ελαιοτριβείων, δίνοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά για να υποστηρίξει την προσπάθεια τους.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, θα συνεχίσει τις άοκνες προσπάθειες της για να είναι δίπλα στους κατοίκους και τους επαγγελματίες του νησιού. Μόνο ενωμένοι και με συνεννόηση, μπορούμε να πετυχουμε ένα καλύτερο αύριο.