Επίσημη Πανηγυρική Δοξολογία τελέστηκε στις 10.30 π.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ.κ. Διονύσιος Δ΄, με το ιερατείο της πόλης ενώ αμέσως μετά,  ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων,  στο Ηρώο των πεσόντων.
Στις 11:30 π.μ., μπροστά στο χώρο από τη ΠΕΖ, πραγματοποιήθηκε παρέλαση μαθητών  των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των σωμάτων Ελληνίδων οδηγών και Προσκόπων καθώς και τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων , ενώ ακολούθησε  η καθιερωμένη δεξίωση στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου
Ακολουθούν στιγμιότυπα από τη παρέλαση και τη δεξίωση στη ΠΕΖ με τις δηλώσεις εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης. (Φωτογραφίες – Βίντεο)
Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος Δ΄:  "Η 28η Οκτωβρίου και το έπος του 1940, μας  υπενθυμίζουν, ότι μόνο με την πίστη του Θεού, την αγάπη στην πατρίδα και τη συνέπεια προς τις αιώνιες αξίες τότε μόνο θα μπορέσει να προχωρήσει μπροστά αυτός ο τόπος και οι έλληνες να ξαναβρούν τη χαμένη τους ταυτότητα

Χρόνια Πολλά, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου".Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου - Γιώργος Στασινόπουλος: "Σήμερα γιορτάζουμε την επέτειο της28ης Οκτωβρίου 1940. Η σημερινή μέρα, φέρνει στη σκέψη μας και στη μνήμη μας, διάφορες καταστάσεις από την ιστορία. Σήμερα νίκησαν οι έλληνες το φασισμό. Όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να κάνουμε πράγματα πολύ καλύτερα και να προχωρήσουμε την Ελλάδα μπροστά. Και σίγουρα δε φοβόμαστε καμία πρόκληση. Χρόνια Πολλά".Δήμαρχος Ζακύνθου – Νικήτας Αρετάκης: "Το μήνυμα της ημέρας είναι ότι όταν οι έλληνες είμαστε ενωμένοι κάνουμε θαύματα, δεν μπορεί να μας νικήσει κανένας… είμαστε πρώτοι. Αρκεί να το καταλάβουμε και να  το θυμόμαστε κάθε μέρα και όχι μια φορά το χρόνο. Εύχομαι σε όλους, Χρόνια Πολλά"Βουλευτής Ζακύνθου - Διονύσης Ακτύπης: "Χρόνια Πολλά σε όλους τους έλληνες. Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για τον ελληνισμό. Γιορτάζουμε την έναρξη του μεγάλου ΟΧΙ, το οποίο είπαμε απέναντι σε δυνάμεις και καθεστώτα  φασιστικά. Είναι επίκαιρο και σήμερα αυτό το όχι, και αποτρεπτικό για όλους όσους,   θέλουν την κατεδάφιση της Ελλάδας ή έχουν αυτή τη σκέψη στο μυαλό τους, γιατί η Ελλάδα έχει στο DNA της, την ελευθερία και τίποτα λιγότερο ή περισσότερο…"