ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΡΕΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ – ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ «ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΥΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ» ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ 120 ΔΟΣΕΩΝ ΣΤΗ ΔΕΥΑΖ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΛΟΓΟ ΓΙΑ «ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ» ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΑΖ – ΕΠΙΡΡΙΠΤΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ – ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ, Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΛΙΒΑ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Kαλεσμένος στο στούντιο ο Αναστάσιος Μαρίνος (Δημοτικός Σύμβουλος – «Πορεία Προόδου»)μεταξύ άλλων δήλωσε:
Ιδιαίτερη η τιμή να συνομιλώ με εσάς, που σας θεωρώ καταξιωμένο δημοσιογράφο.
Πριν περάσουμε στο δημοτικό συμβούλιο θέλω να πω ότι ζούμε ευτυχισμένες ημέρες και θα ολοκληρωθεί αυτή η ευτυχία, με το γάμο του γιου μου στον οποίο εύχομαι να έχει μια πολύ καλή πορεία στη ζωή του.
Ειλικρινά με ρωτάνε κι εκτός Ζακύνθου για τα του δ ήμου, αλλά αποφεύγω την απάντηση. Δεν θα την αποφύγω όμως και απόψε.
Ο λαός εξέλεξε με τη ψήφο του και όσοι εκλέχτηκαν βγήκαν με δημοκρατικό τρόπο. Όμως θα περάσουμε μαύρες στιγμές
Η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, για μένα δε λέει τίποτα. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα βγαίνω αληθινός και λυπάμαι γι αυτό. Σε καθημερινή βάση, πάμε από το κακό στο χειρότερο και δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι, εμμένοντας σε αποφάσεις ή ιδέες.
Από τη πρώτη στιγμή, τίποτα δε πήγαινε καλά στο δημοτικό συμβούλιο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, ο Τάσης Μαρίνος να ακούσει την κοινωνία και να εξακολουθήσει να κάνει αυτό που έκανε επί χρόνια. Δηλαδή, και πέρα από τη Ζάκυνθο, να κρατάει το νησί του ψηλά. Οι ολυμπιονίκες είναι πολλοί, το χρυσό μετάλλιο όμως ένας το παίρνει. Προσπαθώ και όπου μπορώ κρατάω το νησί να είναι ψηλά. Έτσι απλά…
Εάν έλεγα κάποιο όνομα θα αδικούσα τους άλλους. Όταν μίλαγε στις πρώτες συνεδριάσεις ο κ.Αρετάκης το κοινό τον χειροκροτούσε και μέσα μου προσευχόμουν αυτό να συμβαίνει και σε 4 χρόνια. Δεν περίμενα όμως, τόσο γρήγορα να σταματήσουν
Το άλλο είναι, όταν κάποιοι της αντιπολίτευσης εμφανίζονται να λένε ότι θέλουν να κάνουν κάτι κάλο στη Ζάκυνθο, ενώ τόσα χρόνια δεν το έκαναν.
Αυτή τη στιγμή είμαι αναγκασμένος να κάνω κάποια ταξίδια, για να κρατάω επαφές. Το μόνο που μπορεί να γλυτώσει όλους μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, είναι να κάνουν μία αλυσίδα και να υποσχεθεί ο ένας στον άλλο ότι θα εφαρμόσου το «η ισχύς εν τη ενώσει»
Ο Τάσης Μαρίνος έχει αποδείξει ότι δεν τον ενδιαφέρουν θέσεις και με το κ.Αρετάκη , δε μίλησα ποτέ…
Όταν οι γερμανοί έχαναν κάποιες μάχες, δεν ήξεραν ότι ο λόγος που τις έχαναν, ήταν γιατί πετούσαν πολλά περιστέρια.
Εγώ προσωπικά ,όσο αφορά το κ. Αρετάκη, μένω μέχρι το ευεργέτης. Μένω έως εκείνο το σημείο που προσέφερε στη Ζάκυνθο και θέλω αυτό να το συνεχίσει.
Φαίνομαι μικρός και ασήμαντος… όταν έμαθα μέσα από το νοσοκομείο που βρισκόμουν ότι ο κ. Αρετάκης, παρέδωσε το σχολείο, τον πήρα τηλέφωνο , του είπα συγχαρητήρια και τον ενημέρωσα ότι ήθελα να του παραδώσω κάτι απλό και μικρό… ουδέποτε το παρέλαβε.
ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ
Με είχε καλέσει κι εμένα ο κ.Σκιαδόπουλος στη συγκέντρωση, όμως βρισκόμουν εκτός Ζακύνθου.
Ο μοναδικός συνδυασμός που κατέβαινε στις εκλογές με ολοκληρωμένο πρόγραμμα , ήταν η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ. Μάλιστα το πρόγραμμα μας βγήκε καλύτερο στην Ελλάδα και βλέπουμε, ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση σε πολλά σημεία χρησιμοποιούν ανάλογο. Για πχ, το ηλιακό πάρκο που θέλαμε να κάνουμε στη Ζάκυνθο, το ανακοίνωσε σε άλλη περιοχή ο πρωθυπουργός.
Στο θέμα των απορριμμάτων δώσαμε τη λύση και τότε δώσαμε και συνέντευξη εδώ στο στούντιο σας. Δεν την ήθελαν τη λύση και τους λόγους τους ξέρουν όλοι. Ο ζακυνθινός λαός όμως, πρέπει να μην εξαρτάται …πρέπει να απαλλαχτεί από αυτό… είναι σαν να είχαμε έναν ιμάμη στη Ζάκυνθο…. εγώ έκανα ότι πιο απλό….
Ο κ. Αρετάκης στη πρώτη επίσκεψη που έκανε, μας ενημέρωσε , ότι συναντήθηκε με υπηρεσιακό παράγοντα για το θέμα των απορριμμάτων. Εγώ του είπα, ότι για μένα δεν υπάρχει ΛΙΒΑΣ, γιατί εμπιστεύομαι τους ανθρώπους που λένε, ότι θα μολυνθεί ο υδροφόρος ορίζοντας.
Στη ΔΕΥΑΖ δεν το έχει κάνει ακόμη και να υπάρχει ρύθμιση στις 120 δόσεις ,των οφειλών. Αυτό είναι παράβαση καθήκοντος. Είναι νόμος του κράτους και πρέπει να το κάνει. Αν όχι θα αναγκαστώ να τους πάω στο αρμόδιο όργανο ώστε να βρεθεί λύση. Είναι άνθρωποι που περνάνε πολύ δύσκολα. Εγώ αν ήμουν δήμαρχος, θα έβρισκα τον τρόπο να κάνω 150 δόσεις και όχι 120. Και το πιο σημαντικό ,θα αποκτούσα μηχάνημα, για να δω, τι ίντσες και τι νερό παίρνει ο καθένας. Εκεί βρίσκεται το πρόβλημα.
Να δώσουμε και ένα μήνυμα για να το ακούσει η κ.Κράτσα. Όταν είχα φέρει εταιρεία σε επαφή με τη τότε δημοτική αρχή, για να πάρουν τα απορρίμματα μακριά από το νησί, κάποιοι είπαν ότι αυτό απαγορεύεται. Τώρα τα απορρίμματα της Κέρκυρας μεταφέρονται στη Κοζάνη. Άρα τότε έλεγαν ψέματα στους ζακυνθινούς γιατί… δεν θα υπήρχαν μίζες
Για ένα 10ήμερο η ΒΙΟΗΛΕΚΤΡΑ θα βρίσκεται στην έκθεση στη Πολωνία με 2 περίπτερα. Εγώ θα σας κλείσω το ραντεβού κε Αρετάκη, να μιλήσετε μαζί τους εφόσον θελήσετε να πάτε.
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
Έχει τόσα θέματα ο δήμος. 10 λιμενικά ταμεία η κυβέρνηση τα έχει αφήσει εκτός δήμων. Γιατί; Για ποιο λόγο; Για γεωστρατηγικούς λόγους.
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τους είπα αφήστε το θέμα λιμενικό ταμείο, η κυβέρνηση δε θέλει να το προχωρήσει και ψήφισα παρών. Θ ήμουν στο Λιμενικό ταμείο, αλλά κάποιοι φρόντισαν, αυτός που θα το αναλάβει να είναι Π.Ε.
Είχαμε πει ότι η Ζάκυνθος χρειάζεται περισσότερους από ένα δήμο. Εάν γίνει 2ος ή 3ος δήμος, εγώ θα κάτσω σπίτι μου και θα βοηθάω, γιατί αν οι προηγούμενοι ακλουθούσαν θα είχαμε και μαρίνα και λιμάνι αυτή τη στιγμή. Τόσο απλό είναι.
Εμείς σαν συνδυασμός , σας λέγαμε ότι θα αποτρέψουμε να βγάλουν πετρέλαια. Έγινε το συνέδριο για την ενέργεια, ήμουν ομιλητής σε μία ομιλία που κράτησε 21 λεπτά. Από όλο το ιόνιο δεν ήταν κανείς. Αισθανόμουν δέος και σκεπτόμουν γιατί να μην είναι κάποια άτομα από τη Ζάκυνθο;
Συμμετείχα στο Ρεπουμπλικανικό συνέδριο, όπου παρουσιάσαμε τις θέσεις μας . Ήταν πολύ δύσκολο το κομμάτι που πρότεινα, να απεμπλακεί η δίαυλος από τη Σομαλία… Αλλά και όταν τους είπα που πρέπει να γίνει το κέντρο ελέγχου.
Θέλω την αγάπη του ζακυνθινού λαού, για να είμαι καλά και να παλεύω για τη καθημερινότητα μας.
Την επόμενη εβδομάδα είπατε ότι θα πάει ο δήμαρχος Αθήνα. Επειδή θα είναι ‘’αστακός’’ γιατί έρχεται ο πρόεδρος της Κίνας, θα είναι δύσκολο να δει υπουργούς, αν δεν έχει κλείσει ραντεβού. Είναι δύσκολο να δει κάποιον.
Αυτό το νησί, όπως είπα και ανοίγοντας την ομιλία μου, γιατί ήταν πολλοί από το Ισραήλ που παρευρίσκονταν είναι το νησί του Δικαίου. Τους υπογράμμισα « Είμαι από το νησί που εσείς ονομάζεται Δικαίου. Προσέξτε, γιατί του χρωστάτε».
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ 9/11/2019 ΣΤΟ http://www.ionianradio.gr/index.php/last