ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Σε συνέχεια των συναντήσεών του, με τους τοπικούς φορείς του νησιού, ο βουλευτής Ζακύνθου κ. Διονύσης Ακτύπης μίλησε με τα Τοπικά Συμβούλια της Λιθακιάς και του Κεριού. Στις συναντήσεις αυτές, που έλαβαν χώρα λίγο πριν την εκπνοή του 2019, συζητήθηκαν χρονίζοντα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών.

   Κατά την πρώτη συνάντηση, με το τοπικό συμβούλιο Λιθακιάς, τέθηκαν ζητήματα, όπως η ανάγκη ανάπλασης του λιμένος του αγίου Σώστη, καθώς και η διευθέτηση των προβλημάτων, νομικής κυρίως φύσης, γύρω από τη λειτουργία του αλιευτικού καταφυγίου. Επιπλέον θέμα, που συζητήθηκε είναι η οικονομική υποστήριξη του ιστορικού και εξαιρετικά δραστήριου πολιτιστικού συλλόγου Λιθακιάς, καθώς και η ανάγκη εξασφάλισης και διάθεσης στο σύλλογο ενός επιπλέον πυροσβεστικού οχήματος.

   Σημαντικά, όμως, ήταν και τα θέματα που συζητήθηκαν με το τοπικό συμβούλιο του Κεριού. Η επισκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων του σχολικού συγκροτήματος της περιοχής, το κλάδεμα των δέντρων παραπλεύρως της επαρχιακής οδού, που εμποδίζουν την ορατότητα των οδηγών, η τουριστική ανάδειξη και αξιοποίηση του Φάρου και των μυκηναϊκών τάφων,  αλλά και η ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων του βιολογικού καθαρισμού της λίμνης, είναι μερικά μόνο από τα ζητήματα που αναλύθηκαν διεξοδικά στη συνάντηση.

   Συμφωνήθηκε, η άμεση επικοινωνία του βουλευτή με το Δήμο και την Περιφέρεια για το σύνολο των ζητημάτων αυτών. Ο βουλευτής, αφού άκουσε με προσοχή τα θέματα που του τέθηκαν, δήλωσε πως η συνολική βελτίωση των υποδομών του νησιού είναι πρώτη του προτεραιότητα, αφού μόνο έτσι θα γίνει η Ζάκυνθος βιώσιμη για τους πολίτες της, αλλά και πιο ελκυστική για τους τουρίστες της.