Τα γραφεία του ΟΑΕΔ Ζακύνθου επισκέφτηκε τη Παρασκευή το πρωί 3 Ιανουαρίου, ο βουλευτής Ζακύνθου κ. Διονύσης Ακτύπης. Αιτία της αναπάντεχης, για τους υπαλλήλους των γραφείων, επίσκεψης του βουλευτή, ήταν το ζήτημα της μη πληρωμής αλλά και της καθυστέρησης καταβολής του επιδόματος ανεργίας σε πολλούς από τους δικαιούχους. Ο βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί αναλυτικά σχετικά με τους λόγους, που οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ στη Ζάκυνθο λειτουργούν με την παροιμιώδη αυτή βραδύτητα, ταλαιπωρώντας τόσους συμπολίτες μας και στερώντας από αυτούς ακόμα και το δικαίωμα να κάνουν αξιοπρεπώς γιορτές με τις οικογένειές τους.

   Η επίσημη απάντηση των στελεχών της υπηρεσίας περιορίστηκε στο ότι δεν επαρκεί το προσωπικό του ΟΑΕΔ για την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών. Όπως διαπίστωσε, όμως, ο βουλευτής πολλοί από τους υπαλλήλους του παραρτήματος βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε άδεια λόγω των εορτών των Χριστουγέννων, παρά το γεγονός ότι η παρουσία τους είναι αναγκαία για την εύρυθμη και απαρακώλυτη λειτουργεία των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ.

   Αμέσως μετά την έξοδό του από τα γραφεία του ΟΑΕΔ, ο βουλευτής επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Π. Δουφεξή, Διευθυντή του υπουργικού γραφείου του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κυρίου Ι. Βρούτση, αλλά και με τον Πρόεδρο του ΟΑΕΔ. Ο βουλευτής έθιξε  τα προβλήματα του παραρτήματος του ΟΑΕΔ στη Ζάκυνθο και ζήτησε να στραφεί η προσοχή της Κυβέρνησης στην αποκατάσταση της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας του τοπικού παραρτήματος.