Με προσωπική της ανάρτηση στη προσωπική της σελίδα στο FB, η Περιφερειάρχης  Ιονίων Νήσων , κ.Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά των Παξών, λίγο μετά τις 9:00 το πρωί του Σαββάτου (11/1/2020).
Ο συνολικός αριθμός των μεταναστών που επέβαιναν στο σκάφος, φέρεται όμως να ξεπερνά τους 50.
Ήδη στην Πρέβεζα έχουν μεταφερθεί 21 διασωθέντες.
Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος «Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών  πραγματοποιείται  από τις πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, κατά την οποία ως τώρα έχουν περισυλλεγεί είκοσι ένας (21) αλλοδαποί σώοι και έχουν ανασυρθεί δώδεκα (12) σοροί. 
Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, για σκάφος σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 13 ν.μ. νοτιοδυτικά των Παξών.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στην περιοχή, προς εντοπισμό των ανωτέρω, έσπευσαν έξι (06) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Παξών και Συβότων, τέσσερα (04) παραπλέοντα πλοία, ενώ απογειώθηκαν δύο (02) ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα (01) ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.
Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί είκοσι ένας (21) αλλοδαποί (σώοι), εκ των οποίων τρεις (03) μεταφέρονται με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στο ΑΚΤΙΟ, προς παροχή άμεσης ιατρικής περίθαλψης, ενώ έχουν ανασυρθεί και δώδεκα (12) σοροί, αγνώστων λοιπών στοιχείων. 
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.
Η επιχείρηση συνεχίζεται, ενώ εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου. 

 

 

Η κ.Κράτσα παρακολούθησε το συντονισμό  των επιχειρήσεων από το Λιμεναρχείο Κέρκυρας 
«Δράμα στο Ιόνιο. 
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης λαθρομεταναστών σε πλοίο που βυθίστηκε ανοικτά των Αντιπαξών. Πολλοί ανασύρθηκαν νεκροί. Ακόμη μία αφορμή για να νοιώσουμε την φρίκη των συνεπειών του πολέμου, της απόγνωσης και του εκπατρισμού. Βρέθηκα από ενωρίς το πρωί στο Λιμεναρχείο ΚΕΡΚΥΡΑΣ παρακολουθώντας τον συντονισμό των επιχειρήσεων σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας».