Επιστολή προς τον Δήμαρχο Ζακύνθου κ. Νικήτα Αρετάκη, απέστειλε ο Βουλευτής Ζακύνθου, αναφορικά με τη συνέχιση της διακοπής υδροδότησης που με ανακοινώσεις αναφέρουν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Ευελπιστώ ότι ο Δήμος Ζακύνθου αντιλαμβάνεται πλήρως την κρισιμότητα της κατάστασης και δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο Δήμος Ζακύνθου έχει πράγματι επιμείνει, ακόμα και τις δύσκολες αυτές ώρες, στην επιβολή του μέτρου της διακοπής της υδροδότησης», δηλώνει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ.Ακτύπης, ενώ επισημαίνει το «χρέος» του Δήμου, να «να επιτρέψει σε όλους, ανεξαιρέτως, τους ζακυνθινούς πολίτες να τηρήσουν τις ατομικές συνθήκες υγιεινής, έτσι ώστε να προστατεύσουν τις οικογένειές τους,αλλά και το κοινωνικό σύνολο»

 Συγκεκριμένα:

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
 
Πρόσφατες ανακοινώσεις μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μιλούν για τη συνέχιση της διακοπής υδροδότησης σε ζακυνθινούς πολίτες, που δεν έχουν προχωρήσει στο σχετικό διακανονισμό των οικονομικών τους οφειλών. Δεδομένων των εξαιρετικά έκτακτων συνθηκών, οι οποίες καθιστούν επιτακτική την τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής, για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από την απειλή του νέου κορωνοϊού, δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο Δήμος Ζακύνθου έχει πράγματι επιμείνει, ακόμα και τις δύσκολες αυτές ώρες, στην επιβολή του μέτρου της διακοπής της υδροδότησης σε συμπολίτες μας.
 
Ευελπιστώ ότι ο Δήμος Ζακύνθου αντιλαμβάνεται πλήρως την κρισιμότητα της κατάστασης. Όπως έχει ήδη τονιστεί από τον Πρωθυπουργό της χώρας αλλά και από τον Υπουργό Υγείας, στη μάχη κατά του κορωνοϊού τα πιο ισχυρά όπλα είναι η υπευθυνότητα, η ατομική ευθύνη και η συλλογική συνείδηση.
 
Αποτελεί, συνεπώς, χρέος του Δήμου Ζακύνθου να επιτρέψει σε όλους, ανεξαιρέτως, τους ζακυνθινούς πολίτες να τηρήσουν τις ατομικές συνθήκες υγιεινής, έτσι ώστε να προστατεύσουν τις οικογένειές τους,αλλά και το κοινωνικό σύνολο.
 
Παρακαλώ, όπως μας ενημερώσετε σχετικά με την εξέλιξη του παρόντος ζητήματος.
 
Με εκτίμηση
Διονύσιος Ακτύπης
Βουλευτής Ν. Ζακύνθου