Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Ανάδραση»

 

                                                                               Ζάκυνθος 18/3/20


  1. Με ικανοποίηση ενημερωθήκαμε για την απόφαση του δημάρχου κ. Νικήτα Αρετάκη να δράσει αποτελεσματικά προς αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει από την εξάπλωση του κορωνοϊού και την προστασία της ζακυνθινής κοινωνίας από την πανδημία. Πιστεύουμε ότι πρέπει να δράσει άμεσα και αποτελεσματικά προκειμένου να καλύψει τον πολύτιμο χρόνο που έχει παρέλθει.
  2. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Ανάδρασης», πειθαρχώντας στα μέτρα προστασίας του κοινωνικού συνόλου που έχει εξαγγείλει και εφαρμόζει σε ολόκληρη την επικράτεια η κυβέρνηση, δεν θα έχουν φυσική παρουσία στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο συγκαλεί ο δήμαρχος.
  3. Αντιπροτείνουν στο δήμαρχο να αξιοποιήσει τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας που έχει στη διάθεσή του ο δήμος, προκειμένου να γίνει η συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη.
  4. Σε κάθε περίπτωση πιστεύουμε ότι δεν χρειάζεται ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να αποφασιστεί η πλήρης στήριξη σε συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη με τον μηχανισμό της «Βοήθειας στη Σπίτι», ο οποίος εξάλλου χρειάζεται ενίσχυση σε μέσα και έμψυχο δυναμικό.
  5. Πιστεύουμε επίσης, ότι απαιτείται ενίσχυση των μέσων καθαριότητας και αναπρογραμματισμός της λειτουργίας της συγκεκριμένης υπηρεσίας, ώστε να εξαφανιστούν από το νησί μας οι επιπλέον εστίες μόλυνσης που το απειλούν και οπωσδήποτε η άμεση, χωρίς προαπαιτούμενα, επανασύνδεση της ύδρευσης των συμπολιτών μας και ότι άλλο εξυπηρετεί τις ατομικές και οικογενειακές ανάγκες των νοικοκυριών του νησιού μας.
  6. Ο δήμαρχος και η διοίκηση του δήμου θα έχουν την πλήρη στήριξή μας σε κάθε μέτρο που θα αποβλέπει στην προστασία της κοινωνίας μας και των εργαζομένων του Δήμου μας, καθώς και στην προσπάθεια για τη δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων για την επιστροφή στην ανάπτυξη.                            

                                                                 Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

                                                                                  Γιάννης Αγαλιανός