• «Βλέπουμε θετικά την δημιουργία του καινούργιου ειδικού περιφερειακού διαβαθμιδικού ΦΟΣΔΑ , όπου θα μετέχουν η οικεία περιφέρεια και όλοι οι δήμοι της περιφέρειας αυτής»
  • «Όσον αφορά τις Προστατευόμενες Περιοχές και ιδιαίτερα το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου, στο νομοσχέδιο θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία και με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς»
  • Δελτίο Τύπου | Σύλλογος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζακύνθου Βασιλικού «Σκοπός» /
Εν όψει του νέου νομοσχεδίου «Εκσυγχρονισμός της Περιβαλλοντολογικής Νομοθεσίας» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συναντηθήκαμε ο πρόεδρος του συλλόγου Τουριστικών Επιχειρήσεων Βασιλικού     κ. Νικόλαος Βαρδακαστάνης με τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου κ. Γεώργιο Στασινόπουλο με σκοπό την ενημέρωση επ’ αυτού.
Μετά την συζήτηση  πού είχαμε ενόψει της  κατάθεσης προς ψήφισης του νομοσχεδίου, ευελπιστούμε, ότι  το νέο νομοσχέδιο θα δώσει λύσεις στα χρόνια προβλήματα του νησιού μας .
Βλέπουμε θετικά την δημιουργία του καινούργιου ειδικού περιφερειακού διαβαθμιδικού  ΦΟΣΔΑ , όπου θα μετέχουν η οικεία περιφέρεια και όλοι οι δήμοι της περιφέρειας αυτής.
Η ένωση των Δήμων όλης της Ιονίου Περιφέρειας με την Περιφερειακή αρχή είναι εγγύηση στην οριστική λύση των μακροχρόνιων προβλημάτων.
Όσον αφορά τις Προστατευόμενες Περιοχές και ιδιαίτερα το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου, στο νομοσχέδιο θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία και με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς.
Αιτήματα:
Τροποποίηση προεδρικού διατάγματος (μια νέα περιβαντολλογική χωροταξική μελέτη), αντισταθμιστικά , αλλαγή ζωνών , σεβασμός στην προστασία της φύσης , σεβασμός προς τον ιδιοκτήτη και επαγγελματία των πληγέντων περιοχών.
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Νικόλαος Βαρδακαστάνης

PHOTO | ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ