ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • «Από όλες τις πλευρές υπογραμμίσθηκε ο καταλυτικής σημασίας ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια, που γίνεται για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε υπό αυστηρά μέτρα προστασίας στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κυρίου Γ. Στασινόπουλου, με θέμα συζήτησης την ετοιμότητα των σχολείων για την επαναλειτουργία τους, παρευρέθηκε σήμερα το πρωί, Τετάρτη 6 Μαΐου, ο Βουλευτής Ν. Ζακύνθου κύριος Διονύσης Ακτύπης.
   Οι προϋποθέσεις και τα αναγκαία μέτρα προστασίας και πρόληψης για τη δια ζώσης επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών, καθώς και για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης κατά τη σημερινή συνάντηση. 
   Από όλες τις πλευρές υπογραμμίσθηκε ο καταλυτικής σημασίας ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια, που γίνεται για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Ο Δήμος, μάλιστα, είναι επιφορτισμένος με την ευθύνη να διανείμει στα σχολεία τα αντισηπτικά που έχουν αποσταλεί από το Υπουργείο Παιδείας, αλλά και να φροντίσει για την πρόσληψη, αλλά και την κατάλληλα κατανομή του προσωπικού καθαριότητας. Όπως, άλλωστε, προσφάτως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος έχει ήδη προβλεφθεί ειδική επιχορήγηση 28 εκ. ευρώ προς τους Δήμους προκειμένου η επιστροφή των μαθητών στις αίθουσες να γίνει με συνθήκες απόλυτης ασφάλειας.
   Επιπροσθέτως, συμφωνήθηκε η προσωρινή ενίσχυση των μεγαλύτερων σχολικών συγκροτημάτων με προσωπικό καθαριότητας που εργάζεται σε εκπαιδευτικές δομές, που παραμένουν κλειστές αλλά και από εργαζομένους στο τμήμα καθαριότητας. Η λύση αυτή θα εφαρμοσθεί έως ότου πραγματοποιηθούν οι νέες προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού.
   Κατά τη σημερινή συνάντηση έγινε ακόμα εκτενής αναφορά στις υποχρεώσεις των διευθυντών των εκπαιδευτικών δομών, οι οποίοι οφείλουν να εποπτεύουν και να καταγράφουν την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας και πρόληψης, τόσο κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας, όσο και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.
   Ο Βουλευτής δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένος, από τις συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου, τις αξιοσημείωτες και εύστοχες πρωτοβουλίες της Περιφέρειας, καθώς και από την ιδιαίτερη μέριμνα που έχει ληφθεί  από τη διοίκηση των ΚΤΕΛ Ν. Ζακύνθου για την ασφαλή μεταφορά και παραμονή των μαθητών στα σχολεία τους. Όπως ο ίδιος τόνισε άλλωστε, «Κοινός στόχος όλων μας δεν είναι άλλος από την εύρυθμη και ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων του νησιού μας. Πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι να προχωρήσουμε υπεύθυνα και αποφασιστικά στην εφαρμογή των εννέα βασικών μέτρων, που σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ θα πρέπει να εφαρμοσθούν πριν από την έναρξη λειτουργίας των σχολείων».
   Στη συνάντηση, το “παρών” έδωσαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας, του Δήμου, των ΚΤΕΛ Ν. Ζακύνθου καθώς και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.