Ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΝΙΚΗΤΑ ΑΡΕΤΑΚΗ « ΔΗΜΑΡΧΕ , Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΛΕΟΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ…» ΤΙ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ

Η Ανακοίνωση του Συλλόγου

Η περίοδος χάριτος του Δημάρχου κ. Αρετάκη Νικήτα έχει λήξει, για το λόγο αυτό και θα παρακαλούσαμε να είναι πλέον ιδιαίτερα προσεκτικός στα έγγραφα που εκδίδει και στην τήρηση των απαιτούμενων από το νόμο διαδικασιών.
Στην ανακοίνωση του με αφορμή τους 8 μήνες της θητείας του, ο κ. Δήμαρχος για ακόμα μια φορά, κατηγορώντας τις υπηρεσίες του Δήμου για όλα τα κακώς κείμενα, που ο ίδιος δεν μπορεί να διαχειριστεί, επιρρίπτει τις ευθύνες της ανεπάρκειας του αποκλειστικά και μόνο στους υπαλλήλους.
Τρανό παράδειγμα κακής διοίκηση του Δημάρχου είναι η έκδοση παρανομών αποφάσεων τοποθετήσεις συναδέλφων σε θέσεις ευθύνης που ουσιαστικά σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο για όλη τη χώρα, το μόνο που εξυπηρετούν είναι η δημιουργία επιπρόσθετων καθυστερήσεων και δυσλειτουργιών στη Διοίκηση και η μεταβίβαση των ευθυνών του.
Επιπλέον, επιδίδεται σε αλληλογραφία με διευθυντές και προϊσταμένους κατηγορώντας τους ευθέως για ανεπάρκεια των υπηρεσιών ενώ οι περισσότερες δυσλειτουργίες αφορούν καθυστερήσεις που προέρχονται από δική του βούληση, καθότι πλειστάκις οι υπάλληλοι εισηγούνται απαραίτητες προμήθειες, υπηρεσίες ή και έργα αλλά ο κ.Δήμαρχος αρνείται πεισματικά την υλοποίησή τους (πληρωμές προμηθευτών, προγραμματισμός έργων, διαγωνισμών, καθυστέρηση αποφάσεων), προβάλλοντας συνήθως ως επιχείρημα την οικονομία.
Ο κ. Δήμαρχος έφτασε στο ανεπίτρεπτο σημείο να βλασφημεί τα θεία και να επιτίθεται προσωπικά προσβάλλοντας και θίγοντας την αξιοπρέπεια υπαλλήλων, απειλώντας συνεχώς με ΕΔΕ και πειθαρχικές διώξεις.
Απαράδεκτες και κατακριτέες είναι και οι συγκεντρώσεις για δήθεν ενημέρωση των συναδέλφων, που διετάχθησαν από Αντιδήμαρχο, καθώς εν μέσω πανδημίας όλοι μας προτρέπουν να αποφεύγουμε τις συναθροίσεις, ιδίως σε κλειστούς χώρους και να σημειωθεί ότι αρκετοί από τους συναδέλφους που παρευρέθησαν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή έχουν στο άμεσο οικογενειακό τους περιβάλλον άτομα με προβλήματα υγείας. Η θέση του συλλόγου και της γιατρού εργασίας ήταν κάθετη να μην παρουσιαστεί στην συγκέντρωση αυτή ουδείς.
Ενημερώνουμε τον κ. Αρετάκη ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε πλέον παρόμοιες συμπεριφορές και την επόμενη φορά δεν θα αρκεστούμε απλά σε μια καταγγελία