Ο Επικεφαλής της παράταξης «ΝΕΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ» κ. Μαρίνος Στουφής και τα εκλεγμένα μέλη του συνδυασμού, κατέθεσαν στο Διοικητικό  Συμβούλιο  του Επιμελητηρίου Ζακύνθου, δέσμη προτάσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού στις επιχειρήσεις
Συγκεκριμένα,

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΝΕΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ »  

Άμμεση  εφαρμογή  της  νέας κλίμακας Φ.Ε  των μισθωτών φυσικών προσώπων για τα εισοδήματα φορολογικού έτους 2019
Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος  ,  προκαταβολής φόρου εισοδήματος  για τα εισοδήματα φορολογικού έτους 2019 , και ΕΝΦΙΑ . 
Κούρεμα  δανειακών ,φορολογικών , ασφαλιστικών , υποχρεώσεων  για όσο διαρκέσει η βαθιά ύφεση .
Κούρεμα όλων των οφειλών των μελών μας από το έτος  2010 εως  και το 2014
Αναστολή χρεώσεων & εξόδων κίνησης στους λογαριασμούς τραπεζών με τη χρήση e-banking
Επιδότηση των εργαλείων για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος
(e-shop)
Ειδική μέριμνα για τις εποχιακές επιχειρήσεις (πάγωμα πληρωμών μέχρι την
έναρξη του 2021)
Ακατάσχετος Λογαριασμός  όψεως για όλες τις επιχειρήσεις
Ενίσχυση  όλων των πολιτών ( 1500,00 ευρώ) με σκοπό την ενίσχυση της καταναλωτικής ζήτησης
Άμεση ένταξη στα μέτρα στήριξης όλων των επιχειρήσεων, κάθε νομικής  μορφής και δραστηριότητας, χωρίς να ληφθεί υπόψη ως κριτήριο ένταξης ο  κύριος ΚΑΔ, καθώς όλα τα επαγγέλματα και οι επιχειρήσεις θα χρειασθούν στήριξη.
Στο μέτρο ενίσχυσης των 800 ευρώ να λαμβάνονται υπόψη όλες οι επιχειρήσεις των εταιρικών μορφών ( Ο.Ε, Ε.Ε, Ε.Π.Ε, Ι.Κ.Ε) ανεξαρτήτου  αριθμού εργαζομένων και ανά εταίρο  καθώς αποτελούν το 1/5 του αριθμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην χώρα μας.
Επιδότηση του δώρου Πάσχα από το κράτος, καθώς είναι αδύνατο να  καταβληθεί από τις επιχειρήσεις που είναι κλειστές ή που υπολειτουργούν.
Χορήγηση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας ειδικού σκοπού σε όλες τις επιχειρήσεις, ώστε να μπορούν να ενταχθούν σε όλα τα  προγράμματα που αφορούν σε τραπεζικές ρυθμίσεις και χορήγηση δανείων από αυτές καθώς και έκτακτη βοήθεια 5.000 ευρώ για πάγιες και ασφαλιστικές υποχρεώσεις της επιχείρησης και της κατοικίας του αυτοαπασχολούμενου, καθώς και σε όσους συναδέλφους δεν έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα, ώστε να μην δημιουργηθούν νέα χρέη πέραν των ήδη υπαρχόντων.
Αποζημίωση των επιχειρήσεων που έχουν παραλάβει εμπόρευμα για την σεζόν Άνοιξη – Πάσχα καθώς και υλικών στα καταστήματα εστίασης και ζαχαροπλαστεία λόγω μεγάλης μείωσης της κατανάλωσης.
Παράταση πληρωμής 120 ημερών σε όσες επιταγές – συναλλαγματικές έπρεπε να πληρωθούν από τις 31 Μαρτίου και μετά. Ακόμα μετά την λήξη της παράτασης αυτής να δοθεί άτοκο κεφάλαιο κίνησης σε όλους τους επιχειρηματίες βάσει του ύψους των επιταγών που έχουν εκδοθεί και αποπληρωμή του σε 48 δόσεις. Επίσης να μην γίνεται αναγγελία στον Τειρεσία από τις τράπεζες για όσες επιταγές – συναλλαγματικές βρίσκονται «ακάλυπτες».
Αναστολή καταβολής των δόσεων της Δ.Ε.Η για τις πληττόμενες επιχειρήσεις
έως 30 Απριλίου και εξόφλησή τους 30 Σεπτεμβρίου και μετά  2020.
Δόσεις ρυθμίσεων που τίθενται σε αναστολή, να εισπράττονται στο τέλος της ρύθμισης σε αντίστοιχες μηνιαίες δόσεις.
Παρέμβαση της κυβέρνησης στις τράπεζες για γενικό πάγωμα στα δάνεια των επιχειρήσεων που πλήττονται, νέα κουρέματα και ρυθμίσεις.Χρηματοδότηση απευθείας από το κράτος του 60% του ενοικίου των επιχειρήσεων που πλήττονται και επίσης απαγόρευση εξώσεων των επαγγελματικών χώρων αλλά και κατοικιών μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020.

Θερμοκάμερες  στις  πύλες εισόδου   του Νησιού .
Απολυμάνσεις  σε όλους τους Δημόσιους  χώρους.
Αύξηση τιμών στα παραδοσιακά  προιόντα  της Ζακύνθου  με ενίσχυση της επιδότησης  (λάδι –σταφίδα) .
Κατάργηση  όλων των  εξόδων λειτουργίας  POS  από 15/3/20 έως επανέλθουμε στη κανονικότητα .Συνεχείς  εντατικοί έλεγχοι  σε όλους τους πλανωδίους  μικροπωλητές , οι οποίοι  εκτός από τα απαραίτητα  έγγραφα που ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία  σχετικά με την δραστηριότητα τους  , θα πρέπει να φερουν και σχετικό έγγραφο ότι δεν είναι φορείς του covid-19.
Να στηριχθούν όλοι οι εποχιακοί  εργαζόμενοι και να λάβουν  το ταμείο ανεργείας  χωρίς την προυπόθεση των απαραίτητων ενσήμων.
Να μην γίνει η  εμποροπανήγυρη  τον Αύγουστο  .
Να δοθεί οικονομική ενίσχυση 15.000,00 ευρώ σε όλες τις επιχειρήσεις εστίασης – διασκέδασης  έτσι ώστε να  μπορέσουν  να  ανοίξουν  και να προσαρμοστούν σύμφωνα με τα νέα μέτρα .
Πρέπει  άμμεσα να δημιουργηθεί  Οργανισμός  Τουρισμού  με την συμμετοχή όλων των φορέων , και όλων των εμπλεκομένων  . Τέλος το Επιμελητήριο  πρέπει να προβεί σε διαφημιστική καμπάνια σε όλα ανεξαιρέτως τα τοπικά ΜΜΕ προς το καταναλωτικό κοινό να στηρίξουν την τοπική αγορά και Ζακυνθινά καταστήματα

Ζάκυνθος  07/05/2020                                                            Β ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                                                         ΜΑΡΙΝΟΣ    ΣΤΟΥΦΗΣ