ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου εκφράζει την αντίθεση της  στην τροπολογία  που επιχειρεί να περάσει το Υπουργείο Παιδείας τοποθετώντας κάμερες εικόνας και ήχου για online μετάδοση του μαθήματος που γίνεται στην αίθουσα διδασκαλίας.

 Το σχολικό μάθημα δεν είναι ακαδημαϊκή διάλεξη, δεν είναι δημόσια διάλεξη, δεν είναι ανακοίνωση σε επιστημονικό συνέδριο. Το σχολικό μάθημα δεν παράγεται από μια επιστημονική αυθεντία, αλλά από όλη την τάξη. H  σχολική αίθουσα είναι κατεξοχήν ο χώρος όπου γίνονται λάθη, πολλά λάθη, γιατί τα παιδιά μαθαίνουν κυρίως από τα λάθη τους. Λάθη που προσπερνιούνται, που ξεχνιούνται, λάθη που δεν στιγματίζουν. 

Με την μαγνητοσκόπηση του μαθήματος, αλλοιώνεται ο χαρακτήρας της εκπαίδευσης, της συναισθηματικής έκφρασης, της δυναμικής της τάξης, του κλίματος εμπιστοσύνης και της ελεύθερης έκφρασης αφού μαθητές κι εκπαιδευτικός αισθάνονται ότι παρακολουθούνται.

Δεν εξασφαλίζεται η ιδιωτικότητα των μαθητών, το δικαίωμα των μαθητών να εκπαιδεύονται σε περιβάλλοντα μη βίας αφού θα μπορούσε μια ερώτηση ή γνώμη ή κρίση  ενός μαθητή  να αποτελέσει αντικείμενο χλευασμού στα κοινωνικά δίκτυα ή στο YouTube .

 

Με την μαγνητοσκόπηση του μαθήματος ΔΕΝ εξυπηρετείται η παιδεία.

Με το ΟΧΙ στη μαγνητοσκόπηση προστατεύουμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς από κακόβουλους που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο και διαφυλάσσουμε τις θεμελιώδεις αξίες της δημοκρατικής παιδείας, του σεβασμού στον άνθρωπο, του αυτοσεβασμού και της ανθρωπιάς μας.

 

 

Υπάρχουν πολλές και διαθέσιμες λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν από το Υπουργείο Παιδείας για να εξυπηρετηθούν οι μαθητές που δεν μπορούν να συμμετέχουν στην τάξη, χωρίς να παραβιάζονται τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

 

Ως γονείς θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μην εφαρμοστεί η τροπολογία!!