ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Πολλά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα, μα, κυρίως, το περιεχόμενο μιας κρυμμένης πραγματικότητας, προκαλεί η ανακοίνωση των τεσσάρων βουλευτών της ΝΔ στα Ιόνια Νησιά,  σχετικά με τη δυνατότητα και τις ενέργειες της περιφέρειας στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης.
Το ζήτημα είναι τεράστιας σημασίας, γιατί αφορά έναν τομέα που μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στο βιοτικό επίπεδο των κατοίκων των νησιών μας, γιατί η αγροτική οικονομία αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης στις τοπικές κοινωνίες, που όλα δείχνουν ότι θα στερηθεί, αναίτια, πολλά χρήματα.
Προκαλεί τεράστια εντύπωση γιατί στην ενημερωτική τηλεδιάσκεψη των Βουλευτών με το Γενικό Γραμματέα Αγροτικής πολιτικής και διαχείρισης κοινοτικών πόρων και στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, που αφορούσε το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης της περιφέρειας Ιονίων νήσων για το χρονικό διάστημα 2014-2020, δεν υπήρχε συμμετοχή και παρουσία στελεχών της περιφέρειας Ιονίων Νήσων και, για το επίπεδο που έγινε, γιατί δε συμμετείχε η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.
Ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη μας το δεδομένο της σοβαρής υστέρησης που υπάρχει σε σύγκριση με όλες τις άλλες περιφέρειες, κάτι που ναρκοθετεί τη δυνατότητα απορρόφησης των διαθέσιμων κονδυλίων.
Στο κοινό δελτίο τύπου αναφέρεται ως μία από τις αιτίες της υστέρησης η υποστελέχωση της περιφέρειας και ιδιαίτερα των αρμόδιων διευθύνσεων. Και ο τρόπος αντιμετώπισης αυτού του ζητήματος, δηλ. της διαχείρισης της μιζέριας στο προσωπικό, αναδεικνύει τις ιεραρχήσεις και τη στρατηγική σου για το μέλλον.
Εντύπωση προκαλεί, επίσης, ότι ενώ οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος λήγουν στις 15 Μαΐου, δηλαδή σε δύο μέρες, καμία ενέργεια δεν έγινε από την περιφερειακή αρχή και ζητήθηκε από τους Βουλευτές δίμηνη παράταση για αυτή τη διαδικασία, καθώς και αύξηση των κονδυλίων για ιδιωτικές επενδύσεις.
Είναι εξόφθαλμο ότι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας διαπιστώνουν και εκφράζουν αυτό που βιώνουμε στην περιφέρεια: ένα μεγάλο έλλειμμα οργάνωσης, σοβαρό πρόβλημα ιεράρχησης των αναγκών και των δυνατοτήτων, υποστελέχωση όλων των υπηρεσιών και μια επικοινωνιακή διαχείριση και επιχειρηματολογία όλων των θεμάτων, που δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές συνθήκες που υπάρχουν στην περιφέρεια Ιονίων νήσων.
Απαιτείται μια ριζική αναδιοργάνωση στην περιφέρεια και στελέχωση με ικανό προσωπικό, για τη λύση των προβλημάτων. Μα προπάντων χρειάζεται δουλειά και οργάνωση. Αυτά δεν υπάρχουν!
Για μια ακόμη φορά δικαιώνεται η αντίληψη ότι πρέπει να αξιολογηθεί η συνεργασία στην περιφέρεια, με κριτήριο και το τι εκφράζει η περιφερειακή αρχή, την ανάγκη προώθησης της έκφρασης των αγροτών και των άλλων κοινωνικών ομάδων, που παραδοσιακά στηρίζουν την πρόταση και την πολιτική μας θέση. Ο απολογισμός τώρα είναι υπαρκτός. Δεν μπορούμε να σιωπούμε, να συναινούμε, ούτε να παρατηρούμε αδρανείς!
Σύντομα, έτσι κι αλλιώς, το επικοινωνιακό τέχνασμα που στηρίζει την περιφερειακή αρχή δε θα είναι ικανό να κρύψει τη γύμνια του βασιλιά!
 
Ο περιφερειακός σύμβουλος
Παναγιώτης Ποζίδης
Κέρκυρα 13.5.2020