ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ|  

  • Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή Μαριές της Ζακύνθου.
  • 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 2 ελικόπτερα και υδροφόρες του Δήμου Ζακύνθου συνεχίζουν την προσπάθεια κατάσβεσης …
ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ |

Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους στα ορεινά  και συγκεκριμένα στα χωριά Μαριές και Έξω Χώρα, εξαιτίας πυρκαγιάς η οποία ,ήδη, έχει κατακάψει ένα μεγάλο τμήμα  δασικών αλλά και αγροτικών εκτάσεων.
Η φωτιά ξεκίνησε από την Έξω Χώρα και οι ισχυροί άνεμοι οδήγησαν με μεγάλη ταχύτητα την πύρινη λαίλαπα προς το χωριό των Μαριών, του οποίου οι κάτοικοι βρίσκονται σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Για αυτό το λόγο λεωφορεία του ΚΤΕΛ βρίσκονται στην πλατεία του Δημοτικού Διαμερίσματος  Μαριών.
Οι κάτοικοι και οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από χθες στην περιοχή έχουν δυσκολέψει  την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς. ,με αποτελεσμα στις 02:00 (ξημερώματα  Σαββάτου), να δοθεί εντολή από τον Νίκο Χαρδαλιά να εκκενωθεί το χωριό.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στο σημείο επιχειρούν ένα ελικόπτερο ενώ όλη η πυροσβεστική δύναμη του νησιού βρίσκεται στη περιοχή.
Με πρώτο δρομολόγιο από Κυλλήνη στο νησί έφθασαν 5 οχήματα με 12 πυροσβέστες ενώ με το super puma ήρθε στο νησί ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά αλλά οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στη περιοχή δυσχεραίνουν το έργο τους.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενισχύονται οι δυνάμεις , στην περιοχή Μαριές Ζακύνθου με 1 ελικόπτερο για τη μεταφορά πεζοπόρου τμήματος, εναέριο συντονισμό και πυρόσβεση καθώς και 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα. Συνδρομή από 6 οχήματα ΟΤΑ και ένα μηχάνημα έργου.


ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ -  Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά μεταξύ Έξω Χώρας – Μαριές

  • Οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή των Μαριών, οδήγησαν τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα ακόμα και να εκκενώσουν το χωριό τους.
  • Οι κάτοικοι και οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από χθες στο Ιόνιο έχουν καταστήσει δύσκολο το έργο της κατάσβεσης. Μάλιστα, γύρω στις 2:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, δόθηκε εντολή από τον Νίκο Χαρδαλιά να εκκενωθεί το χωριό.
  • Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, ενισχύονται οι δυνάμεις στην πυρκαγιά, στην περιοχή Μαριές Ζακύνθου με 1 ελικόπτερο για τη μεταφορά πεζοπόρου τμήματος, εναέριο συντονισμό και πυρόσβεση καθώς και 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα. Συνδρομή από 6 οχήματα ΟΤΑ και ένα μηχάνημα έργου.


Από τις πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο …