ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

- ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΣΕ ΝΙΚΗΤΑ ΑΡΕΤΑΚΗ «ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ…» - ΝΙΚΗΤΑΣ ΑΡΕΤΑΚΗΣ « ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ»
- ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΜΕΝΗΣ «ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ…»
- ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΑΛΙΑΝΟΣ «ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΤΑ “ΘΑ” TOY ΔΗΜΑΡΧΟΥ… ΤΑ ΜΕΤΡΑΓΑ…»
- ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΡΕΝΕΣΗΣ «ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΦΟΒΟΙ ΜΑΣ…»
- ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ «ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΕΝΩ ΤΟ ΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ… ΦΑΝΗΚΕ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ - ΔΗΜΑΡΧΟΥ»
- ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΣΤΡΑΣ «ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΝΕΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΕΩΡΓΑΝΟΥ,ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ…»
- ΝΙΚΗΤΑΣ ΣΠΙΝΟΣ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ…»

- Υπό τη σκιά των κρίσεων, επικρίσεων και έντονων αντιδράσεων που προκάλεσε η προετοιμασία για την επαναλειτουργία των σχολείων, τόσο από την Αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου , όσο και από την Ένωση των Συλλογών των Γονέων των Μαθητών της Ζακύνθου , συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζακύνθου, με θέμα την ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ και τις ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ .
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Βουλευτής Ζακύνθου , κ. Διονύσης Ακτύπης και ο κ.Διονύσης Γεωργάνος (Πρόεδρος Ένωσης Γονέων Μαθητών Ζακύνθου
ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΟΝΥΣΗ ΑΚΤΥΠΗ ΣΕ ΝΙΚΗΤΑ ΑΡΕΤΑΚΗ «Οι καθυστερήσεις σκοτώνουν…Είμαστε εδώ να βοηθήσουμε το Δήμαρχο».
Μήλο της έριδος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία συμμετείχε και ο βουλευτής Ζακύνθου, σχετικά με την κατάσταση στα σχολεία και τις υποχρεώσεις του δήμου, ήταν σύμφωνα με τον κ.Ακτύπη, να προχωρήσει ο δήμος σε μελέτες για να μπορέσει να διεκδικήσει τα ανάλογα κονδύλιο.
Άμεση ήταν η αντίδραση του δημάρχου, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε ότι ο δήμος, έχει άλλη φιλοσοφία, «Δεν κάνουμε άσκοπα μελέτες για να τις κλείνουμε στα υπόγεια» για να εισπράξει την επίσης άμεση αντίδραση του βουλευτή Ζακύνθου, «Αυτό με ξεπερνάει… Πως θα διεκδικήσω χρηματοδοτήσεις, εάν δεν υπάρχουν μελέτες… Αυτά που λέτε δεν ισχύουν».
Αξίζει να σημειώσουμε ότι κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του ο βουλευτής, αναφέρθηκε αναλυτικά, στις μέχρι σήμερα χρηματοδοτήσεις του Δήμου Ζακύνθου, από τη πλευρά της κυβέρνησης όπως τα πεντέμισι εκατομμύρια ευρώ για χρέη προς τρίτους, ζητώντας μάλιστα με νόημα από το δήμαρχο κ.Νικήτα Αρετάκη, να δοθεί λίστα στη δημοσιότητα, καθώς και στο ποσό των 370.000 ευρώ που δόθηκε για τις επισκευές στο 1ο γυμνάσιο και λύκειο Ζακύνθου.
Επίσης ο κ.Ακτύπης, συνέστησε στον δήμαρχο Ζακύνθου , να μην κρατά δεσμευμένο το ποσό των 400.000 ευρώ για τον covid-19 , «Αξιοποιείστε το ποσόν, για να μπορέσω να διεκδικήσω και άλλο».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΜΕΝΗΣ | ΖΗΤΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ.
Ο κ. Αρμένης δήλωσε με νόημα , στέλνοντας μήνυμα με αποδέκτες «ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΩΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΑΚΡΟΒΑΤΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ».
Αμετακίνητος στην αρχική του θέση ο κ.Αρμένης ήταν αναφορικά με την καθαριότητα σε όλα τα σχολεία «κε Δήμαρχε δεν κάνατε καμία παρέμβαση»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΑΛΙΑΝΟΣ |  «ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΘΑ , ΕΙΠΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ… ΤΑ ΜΕΤΡΑΓΑ» επεσήμανε κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΝΑΔΡΑΣΗ», ερμηνεύοντας ή προσεγγίζοντας την τακτική της Δημοτικές Αρχής.
«ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ Η ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ… ΟΛΗ Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ… ΠΕΡΑΣΕ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ “ΠΑΡΕΛΑΒΑ ΧΑΟΣ”  ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ».
Ο κ.Αγαλιανός στάθηκε ιδιαίτερα στα θέματα παιδείας, στις ενέργειες, στις παρεμβάσεις αλλά και στην αντίληψη που πρέπει να διατρέχει τον κορμό της σκέψης της δημοτικής αρχής,  δηλώνοντας ότι «προτεραιότητα πρέπει να είναι η παιδεία, «και όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, να αποχωρήσει και να αναλάβει κάποιος που κατανοεί τη σημασία της».

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΡΕΝΕΣΗΣ | «Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ» δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και πρόσθεσε «ΔΥΣΤΥΧ ΩΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΦΟΒΟΙ ΜΑΣ, ΟΤΙ  Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ».
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις προσλήψεις και μονιμοποιήσεις των καθαριστριών, στην ανάγκη για περισσότερα λεωφορεία, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι η πληρότητα είναι 100%, ενώ μίλησε για τις αίθουσες-κλουβιά και τον κίνδυνο που προκαλούν για την υγεία των μαθητών και τη διασπορά της πανδημίας.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ | «ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΙ ΕΝΩ ΤΟ ΝΗΣΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ», με την επισήμανση αυτή, ο κ.Κασσιμάτης επιχείρησε να δώσει τη διάσταση του προβλήματος και παράλληλα να καταλήξει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, καθώς και της δημοτικής αρχής.
Κάνοντας λόγο για «καθυστερήσεις και τραγελαφικές καταστάσεις», που έλαβαν χώρα στα σχολεία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, μίλησε για την ανάγκη διεκδίκησης και διατύπωσης αιτημάτων προς την κυβέρνηση, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις, όπως το να είναι πλήρους και αποκλειστικής εργασίες οι καθαρίστριες, αραίωση των παιδιών στις αίθουσες διδασκαλίας, προσλήψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, απολυμάνσεις των λεωφορείων και όχι πληρότητα 100% , τεστ για τον covid-19,  στα σχολεία «Να μην την πατήσουμε όπως στο αεροδρόμιο»

 ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΣΤΡΑΣ | «Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΟΣ ΕΙΠΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΝΕΣΑΝ…ΕΙΠΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ “ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ”, ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ».

 ΝΙΚΗΤΑΣ ΣΠΙΝΟΣ | «ΚΡΑΤΩ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΙΛΗΤΩΝ. ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ… ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ , ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ… ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ, ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ»Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΝΙΚΗΤΑΣ ΑΡΕΤΑΚΗΣ, αναφέρθηκε ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ κ.ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΕΩΡΓΑΝΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ.Να σημειώσουμε ακόμη , ο δήμαρχος αποχώρησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης , τον οποίο αντικατέστησε ο κ.Νικήτας Σπίνος, για ν α εισπράξει το σχόλιο του κ.Φεραδούρου , «Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ».Επίσης από τη συνεδρίαση ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Ο κ.ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΜΠΙΤΣΗΣ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ , ΑΚΤΥΠΗ-ΑΡΕΤΑΚΗ «ΔΕΝ ΗΡΘΑ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΑΛΛΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ».
Το σώμα αποφάσισε, με τη συμμετοχή των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων να υπάρξει κείμενο με τις προτάσεις που διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Η εξέλιξη αυτή υπήρξε μετά από παρέμβαση του κ.Γιώργου Αρμένη, όταν διαπίστωσε, ότι το δημοτικό συμβούλιο προχωρούσε σε ολοκλήρωση, χωρίς απόφαση και απευθυνόμενος στο Πρόεδρο κ. Σταύρο Κακολύρη, δήλωσε χαρακτηριστικά «Δεν ήρθαμε εδώ να συζητήσουμε και να εκτονωθούμε  αλλά για να πάρουμε αποφάσεις»Τέλος επειδή ο χρόνος της συνεδρίασης είχε παρέλθει, η τήρηση των μέτρων για την ασφάλεια των εργαζομένων στο Δήμο Ζακύνθου , θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ, ενδεχομένως την ερχόμενη Τετάρτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent