ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Σύμφωνα με το Έκτακτο  Δελτίο  Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα από την Ε.Μ.Υ. και το οποίο ισχύει από το βράδυ της Τετάρτης 23/9/2020 έως και την Πέμπτη 24/09/2020, τα καιρικά  φαινόμενα που προβλέπεται να σημειωθούν στην περιοχή μας είναι :
Σήμερα Τετάρτη , κατά τις νυχτερινές  ώρες υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ισχυρών  βροχών  και καταιγίδων , οι οποίες θα συνοδεύονται κατά τόπους από  ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις.
Ο ίδιος καιρός θα συνεχιστεί και την Πέμπτη 24/09/2020
Ως εκ τούτου, προτείνεται σε όλους τους κατοίκους της Ζακύνθου, εάν και εφόσον αντιληφθούν κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα όπως ισχυρή βροχόπτωση και έντονους ανέμους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ειδικά σε περιοχές που  ενέχουν κίνδυνο για πτώσεις δέντρων, κατολισθήσεων και τοπικών πλημμυρικών φαινομένων.
Παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι ειδικά των περιοχών που  έχουν καταπονηθεί από τον πρόσφατο Μεσογειακό κυκλώνα «ΙΑΝΟ» να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε φαινόμενα που μπορεί να προκαλέσουν ατυχήματα όπως πτώσεις δέντρων, σκεπών και αντικειμένων. Επίσης, λόγω των δέντρων, κλαδιών και  φερτών υλικών που έχουν συσσωρευτεί σε χαντάκια και τάφρους από τη κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, συνίσταται οι μετακινήσεις στις Επαρχιακές και Δημοτικές Οδούς να γίνονται με προσοχή .  
Οι πολίτες  που πιθανόν βρίσκονται σε παραλίες κατά την διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων, παρακαλούνται να απομακρυνθούν άμεσα   
Τέλος, μικρά πλοία, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά αλιευτικά σκάφη, σκάφη αναψυχής, και ναυταθλητικοί όμιλοι, να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους και να φροντίσουν για την ασφαλή φύλαξη κατά το χρόνο ισχύος της επιδείνωσης .
Παρακαλούνται όλες οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και οι Εθελοντικές Οργανώσεις να είναι σε ετοιμότητα .
Για την έγκυρη και σωστή ενημέρωση τους όλοι οι πολίτες μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα της Ε.Μ.Υ. www.emy.gr ενώ τις σχετικές οδηγίες προστασίας, μπορούν να τις πληροφορηθούν, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Για οποιοδήποτε πρόβλημα μπορούν όλοι να επικοινωνούν με τις αρμόδιες αρχές στα τηλέφωνα :
 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ  2695022199 ( 199)
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 22100 ( 100)
ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 2695028117

 

 

                                                                                        Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

 

                                                                                       ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ