ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • «Σωστά επισημαίνεται ότι η κοινωνία της Ζακύνθου παρακολουθεί αμήχανη. Παρακολουθεί τη σημερινή διεξαγωγή του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες για τις οποίες εσείς ευθύνεστε»
Αναλυτικά η απάντηση του Σταύρου Κακολύρη
Αξιότιμοι κ.Δημοτικοί  Σύμβουλοι,
σε απάντηση της  από 14/10/2020 επιστολής σας και με κάθε σεβασμό προς τα πρόσωπά σας,  σας ενημερώνω τα παρακάτω:
Δεν υπάρχει ουδεμία προσπάθεια από την πλευρά μου για καταστρατήγηση του  Κανονισμού  Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με τον παραπάνω κανονισμό  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει καμία αρμοδιότητα  ως προς την υλοποίηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου(αρ.απόφασης 65/9-3-2011 άρθρο 3 παρ 2-καθήκοντα Προέδρου Δημ .Συμβουλίου).
Η υλοποίηση των  αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ευθύνη του Δημάρχου και των αρμόδιων υπηρεσιών και ελέγχονται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Συνεπώς η ευθύνη δεν ανήκει στον Πρόεδρο και δεν είμαι προσωπικά υπεύθυνος όπως  μου καταλογίζεται.
Υπενθυμίζω ότι ο εν λόγω Κανονισμός ψηφίστηκε επί Προεδρίας Αρμένη.
Σχετικά με τη Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ,σας  ενημερώνω ότι τα μέτρα προφύλαξης κατά του κορωνοϊου ισχύουν από 28/8/2020(18318/13-3-2020 εγκύκλιος Υπουργείου Εσωτερικών ) και  παραμένουν σε ισχύ  έως σήμερα.
  Σεβόμενοι την υγεία των συνανθρώπων μας ,με αυξημένο αίσθημα ευθύνης   και σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις ,θεωρώ υποχρέωση μου να διεξάγω το Δημοτικό Συμβούλιο  μέσω τηλεδιάσκεψης.
Ελπίζουμε στην άρση των μέτρωνκαι  στην επαναφορά όλων μας στην καθημερινότητα ώστε να διεξάγονται τα Δημοτικά  Συμβούλια δια ζώσης.
Η ώρα επιλογής του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν προσωρινή λόγω  δυσκολίων της προσαρμογής  ωραρίου του τεχνικού του Δήμου που έχει την ευθύνη διεξαγωγής της τηλεδιάσκεψης.
Σωστά επισημαίνεται ότι η κοινωνία της Ζακύνθου παρακολουθεί αμήχανη. Παρακολουθεί τη σημερινή διεξαγωγή του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες  για τις οποίες εσείς ευθύνεστε.
Στη σημερινή 3η  Συνεδρίαση και με τη δυνατότητα σύγκλησης του Συμβουλίου με το 1/3( δηλαδή 11 Σύμβουλοι) , παρουσιάστηκαν   15 Σύμβουλοι ενώ αισθητή ήταν η δική σας απουσία.
Σας  καλώ να αφήσετε τα παιχνίδια εντυπώσεων  και όλοι μαζί να διαφυλάξουμε τους θεσμούς και το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου στο οποίο συμμετέχουμε.
Ο  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Σταύρος Κακολύρης