ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν καίρια θέματα που απασχολούν τα Άτομα με Αναπηρία στο νησί μας, αλλά και γενικά το αναπηρικό κίνημα.
  • Συγκεκριμένα, έγινε μια εκτενής συζήτηση για την προσβασιμότητά του Πνευματικού Κέντρου Ζακύνθου, και την τοποθέτηση ανελκυστήρα με πλατφόρμα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ |

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες Ζακύνθου «ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ» κος. Βαρδακαστάνης Φίλιππος μαζί με τον Ταμία κο. Παντή Σταύρο συναντήθηκαν στις 14 Οκτωβρίου 2020 με τον Δήμαρχο του Δήμου Ζακύνθου κο. Αρετάκη Νικήτα.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν καίρια θέματα που απασχολούν τα Άτομα με Αναπηρία στο νησί μας, αλλά και γενικά το αναπηρικό κίνημα.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα άλυτα προβλήματα προσβασιμότητας που έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά τα Άτομα με Αναπηρία.
Συγκεκριμένα, έγινε μια εκτενής συζήτηση για την προσβασιμότητά του Πνευματικού Κέντρου Ζακύνθου, και την τοποθέτηση ανελκυστήρα με πλατφόρμα, ώστε να μπορούν ανεμπόδιστα όλα τα Άτομα με κινητικές αναπηρίες να εισέρχονται στο χώρο. Ο Δήμαρχος, απάντησε θετικά στο αίτημα του Σωματείου, και θα δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες. Επίσης, ένα άλλο καίριο θέμα σχετικά με την προσβασιμότητα είναι να τοποθετηθούν κολωνάκια σε όλες τις ράμπες ΑμεΑ στους κεντρικούς δρόμους καθώς και η σήμανση με πινακίδες, ώστε να αποφεύγεται η παράνομη στάθμευση από οχήματα.
Στη συνέχεια, της συζήτησης παρευρέθηκε και ο κος. Αγαλιανός Ιωάννης ως εκπρόσωπος των γονέων των μαθητών του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ., για να συζητήσουν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου. Ο πρόεδρος του Σωματείου κος. Βαρδακαστάνης αφού εξέθεσε αναλυτικά στο Δήμαρχο τα προβλήματα και τις ελλείψεις του σχολείου, του ζήτησε την άμεση παρέμβασή του για την επίλυση τους. Ο Δήμαρχος αφού άκουσε προσεχτικά όλα θέματα απάντησε ότι σύντομα θα καταβληθεί η απαιτούμενη προσπάθεια διευθέτησης τους.
Τέλος, συζήτησαν σχετικά με την επισκευή του ανελκυστήρα(ασανσέρ) του Δήμου, το οποίο εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα δεν λειτουργεί. Ο Πρόεδρος του Σωματείου συναντήθηκε και με την Αντιδήμαρχο κα. Καψαμπέλη γνωστοποιώντας της τα ίδια προβλήματα. Η κα. Καψαμπέλη δήλωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα στην επίλυση των προβλημάτων.
                                                                                               
 
Για το Δ.Σ.
 
Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γεν. Γραμματέας
 
Βαρδακαστάνης Φίλιππος                                                    Μπενίσης Μάριος