ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  • Προτεραιότητα για την Περιφερειακή Αρχή αποτελεί η αποκατάσταση και ανάδειξη του μνημείου
  •  Επίσκεψη εργασίας στην Αγία Μαύρα απο την Αντιπεριφερειάρχη  Οικονομικών & Πολιτισμού
 
Επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαυρας στο Μαχαιράδο η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & Πολιτισμού Κατερινα Μοθωναίου και ο μελετητής κ. Γεώργιος Αντωνίου προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα η επικαιροποίηση της μελέτης για την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάσταση του Ναού και ακολούθως η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων.
 
Το έργο επιμερίζεται σε υποέργα που περιλαμβάνουν την ολοκληρωση ξυλογλυπτου διακοσμου του ναου και κατασκευη ξυλογλυπτου άμβωνα, θυρων, υπερθυρωνκαι Αγιας Τραπεζας, την αγιογραφηση πλευρικων τμηματων του ναου, του γυναικωνίτη, της οροφης, ζωγραφικο διακοσμο αυτων και χρυσωματα και τέλος οικοδομικα στοιχεια ολοκληρωσης αποκαταστασης του κτηρίου στο συνολο του ναού.
 
Το Δεκέμβρη του 2013 μεταξύ των θεμάτων που απασχολούσαν την τοπική επικαιρότητα ήταν και η ευχάριστη είδηση της ένταξης του έργου “Ολοκλήρωση εργασιών αποκατάστασης του Ιερού Ναού Αγίας Μαύρας, Μαχαιράδου Ζακύνθου”. Το έργο τελικά απεντάχθηκε, καθώς παρουσιάστηκαν ελλείψεις και εκκρεμότητες στο φάκελο που υποβλήθηκε.
 
Η συνεχής παρακολούθηση και οι επίμονες προσπάθειες από εμένα ως Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Πολιτισμού με την καθοδηγηση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων θα οδηγήσει στην αποκατάσταση  ενός ιερού Ναού θρησκευτικού και πολιτιστικού μνημείου που “πληγώθηκε” από την πυρκαγια πριν από χρόνια μετατρέπωντας το κάλος του και την Ιερα Εικόνα της Αγίας Μαυρας σε σταχτες.