ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • «Προετοιμαζόμαστε μεθοδικά ώστε μέσα στο καλοκαίρι που έρχεται να μιλήσουμε με συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη την Ανάπλαση. Γιατί έχει έρθει η ώρα να περάσουμε στη λύση, όχι με λόγια αλλά με πράξεις»
Σήμερα ο Δημαρχος Νικήτας Αρετακης έλαβε επιτέλους μία γενναία απόφαση. Είναι η Ανάπλαση της Ταβουλάρη (ο Άγιος Παύλος όλων μας) που αλλάζει την πόλη. Μία από τις μεγαλύτερες αστικές παρεμβάσεις επιτέλους ξεκινά. Η Ζάκυνθος  κάνει το επόμενο βήμα για το δικαίωμά της στο πράσινο, τον περισσότερο ελεύθερο χώρο για τους πεζούς και την ποιότητα ζωής σε μια ξεχασμένη γειτονιά.
Εδώ και πολλά χρόνια γίνεται μία αέναη συζήτηση για το εμπορικό κέντρο της πόλης.
Εδώ και χρόνια ο κόσμος της ιστορικής αυτής Αγοράς ακούει...αλλά δεν βλέπει.
Η γειτονιά μας η Ταβουλάρη (Άγιος Παυλος)  έχει το αποτύπωμα της Ζακυνθινής ιστορίας. Είναι ο κρίκος που συνδέει τα Καμίνια και το ΚΤΕΛ με την πλατεία Αγίου Μάρκου και Σολωμού. Οι βόλτες στην Ταβουλάρη πλέον γίνονται διαφορετικές. Σε ένα δρόμο που αναπλάθεται, αναπτύσσεται και επιτέλους διαπλατύνει τα πεζοδρόμιά του. Η Ταβουλάρη αλλάζει, αλλά οι άνθρωποί της παραμένουν εκεί.
Μπήκαμε στη λύση ενός τεράστιου προβλήματος που βιώνουν κάτοικοι και επισκέπτες στην γειτονιά μας. Να γίνει η Ανάπλαση της οδού Ταβουλαρη (Άγιος Παυλος), ένα βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και του εμπορίου της πόλης. Θέμα δεκαετιών που βαραίνει την καθημερινότητα στις γειτονιές της «Παλαιας Αγοράς».
Εμείς πλέον θα δουλεύουμε με αυτό τον σκοπό, στο πλευρό των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου.
Προετοιμαζόμαστε μεθοδικά ώστε μέσα στο καλοκαίρι που έρχεται να μιλήσουμε με συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη την Ανάπλαση. Γιατί έχει έρθει η ώρα να περάσουμε στη λύση, όχι με λόγια αλλά με πράξεις.
Πράξεις που περιλαμβάνουν μελέτη, σχέδιο, κοστολόγηση και τη συνεννόηση όλων μας. Όχι ευχές, όχι εξαγγελίες, αλλά μόνο έργο. Αυτό έχουμε μπροστά μας και αυτό επιδίωξαν όλες οι πλευρές που το σχεδίασαν, αλλά και το στήριξαν γιατί  κινδύνεψε.... και κινδύνεψε αρκετές φορές να χαθεί.
Η αξία του έργου αυτού, είναι ότι στον ιστορικό αυτό δρόμο θα περπατάμε «όλοι μαζί».
Ότι η Ταβουλαρη (Άγιος Παυλος)  σταματά να είναι πέρασμα. Γίνεται προορισμός.
Και το σημείο αυτό, της πόλης επιστρέφει σε όλους, όχι μόνο στα αυτοκίνητα. Η Ταβουλάρη αποκτά περισσότερο ελεύθερο δημόσιο χώρο μέσα από τα πεζοδρόμια και όλη η περιοχή, γίνεται πιο φιλική προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης. Γίνεται μέρος της πόλης που θα θέλουμε να την περπατήσουμε.
Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια θελουμε να τους αγκαλιάσουμε όλους όσους βρήκαμε αρωγούς και συμπαραστάτες και είναι όντως πάρα πολλοί και να τους ευχαριστήσουμε όλους μαζί  και τον καθένα ξεχωριστά  !!!
Κάναμε πράξη το «Μαζί» και καταφέραμε σπουδαία πράγματα.
Σας ευχαριστούμε!!!
Ο Σύλλογος της  «Παλαιάς Αγοράς»