ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • «Παράδοση εξειδικευμένου drone στην 6η ΕΜΑΚ με σκοπό την κάλυψη των άμεσων επιχειρησιακών αναγκών αυτής»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ|

Την Τετάρτη 27/10/2020 πραγματοποιήθηκε από τον Ροταριανό Όμιλο Ζακύνθου η
ανεπίσημη, λόγω COVID-19, παράδοση εξειδικευμένου drone στην 6η ΕΜΑΚ με σκοπό την κάλυψη των άμεσων επιχειρησιακών αναγκών αυτής.
Η δωρεά πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της 6ης ΕΜΑΚ και θα συμβάλλει καθοριστικά στην επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα της στις περιοχές ευθύνης της: Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και Ιόνιοι Νήσοι, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Ζάκυνθος.
Το εξειδικευμένο drone μάρκας DJI, μοντέλο Mavic_2_Enterprise_Dual διαθέτει διπλή θερμική κάμερα και παρέχει τη δυνατότητα νυχτερινών και υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες πτήσεων σε θερμοκρασίες έως -10°C. Παρουσιάζει πτητική αυτονομία έως 31 λεπτών και μέγιστη ταχύτητα 45χλμ/ώρα.
Θα αξιοποιηθεί από την 6η ΕΜΑΚ στους τομείς της αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών (σεισμοί, πλημμύρες, πυρκαγιές), της πυροπροστασίας, της αναζήτησης αγνοουμένων σε δύσβατες περιοχές και σε περιπτώσεις χημικών συμβάντων.
Το εν λόγω περιφερειακής εμβέλειας έργο ολοκληρώθηκε με τη συγχρηματοδότηση της 2470 Περιφέρειας Ρόταρυ και των εξής Ομίλων: Ροταριανός Όμιλος Πάτρας, Ροταριανός Όμιλος Τρίπολης, Ροταριανός Όμιλος Περιστέρι-Ανθούπολη, Ροταριανός Όμιλος ΠειραιάςΑνατολή και ο Όμιλος Inner Wheel Patra-Europea.
Η επίσημη παράδοση του εξοπλισμού θα προγραμματιστεί σε μεταγενέστερο χρόνο με την συμμετοχή του Διοικητή, Αξιωματούχων και των όλων των Συμμετεχόντων Ροταριανών Ομίλων της 2470 Περιφέρειας και του Ομίλου Inner Wheel Patra -Europea.

  Η Πρόεδρος           Η Γραμματέας

Ιωάννα Τούση       Ιωάννα Γκούσκου