ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Δια γυμνού οφθαλμού ακόμη και οι μη σχετικοί  καταλαβαίνουν ότι  βασικός υπεύθυνος είναι ο ανεπαρκής αριθμός υγειονομικών , αλλά επίσης όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Καθημερινή» λείπουν σύριγγες και αναλώσιμα.
Ας έρθουμε πρώτα σε τοπικό επίπεδο που οι εμβολιασμοί των υγειονομικών -σύμφωνα με δηλώσεις-  ξεκινούν σήμερα 12/1 ενώ είχαν εξαγγελθεί για τις 4/1 :
Γιατί τα εμβολιαστικά κέντρα από 5 έγιναν 2 στη Ζάκυνθο;
Πάλι διότι προφανώς το υγειονομικό προσωπικό είναι ανεπαρκές:
Άκρως διαφωτιστική  επ' αυτού  η δήλωση της επιστημονικά Υπεύθυνης του κέντρου υγείας Ζακύνθου  κ. Έφης Δαμουλάκη  :  "...θεωρήθηκε ότι θα μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες με δυο εμβολιαστικά κέντρα ούτως ώστε και το προσωπικό να είναι επαρκές και να είναι επαρκής ο χρόνος για να παίρνεται ένα πολύ καλό ιστορικό..."
Και οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: Όπως δήλωνε στις 7/1  ο βουλευτής Ζακύνθου  υπάρχουν 152,000 δόσεις αυτή τη στιγμή στις αποθήκες του ΕΟΔΥ, ενώ  έχουν εμβολιαστεί 25,000 άτομα στην Ελλάδα".
Χθες  11/1 οι εμβολιασμοί είχαν φτάσει  μόλις τους 49.600  ενώ πχ στην ίδιου πληθυσμού Πορτογαλία ήταν 73.000.
Εν τω μεταξύ οι υπεύθυνοι κυβερνητικοί εκτοξεύουν ποικίλους αριθμούς για τους εμβολιασμούς/ανά ημέρα και μήνα :
Ο κ. Πρωθυπουργός (που λέει οτι  "όποιος  βιάζεται σκοντάφτει") αναφέρεται σε 8.000 εμβολιασμούς  ,  Ο κ. Γεραπετρίτης  αναφέρει -ως στόχο- τους 30.000 την ημέρα!! και ο κ.Χαρδαλιάς λέει οτι η χώρα θα φτάσει τους 17.500 την ημέρα και αλλάζει  τον μηνιαίο ...στόχο σε :  2.000.000 εμβόλια το μήνα!!
Διαλέγετε και παίρνετε...
Ας δούμε και την αλήθεια:
9 Ιανουαρίου. : 5.300 εμβολιασμοί,   10 Ιανουαρίου: 4.200 εμβολιασμοί,    11 Ιανουαρίου :5.350 εμβολιασμοί .
Και αυτό, ενώ ο υπουργός κ. Γεραπετρίτης ισχυρίζεται -ψευδώς- οτι "πλησιάζουμε τον αριθμό των 8.000 ημερησίως" !!
Με τους ρυθμούς  εμβολιασμού που δίνει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός θα χρειαστούν περίπου 2,5 χρόνια για να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού  και  να επιτευχθεί η λεγόμενη ανοσία της αγέλης.
Πιθανότατα δεν ευθύνεται για την ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ μόνο ο ανεπαρκής αριθμός υγειονομικών , η ανεπαρκής οργάνωση , η έλλειψη συρίγγων και αναλωσίμων κλπ , αλλά δυστυχώς, δεν υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ σε πανελλαδικό ή τοπικό επίπεδο να μας εξηγήσει τις υπόλοιπες αιτίες .

                   Θανάσης Καραίσκος

          Περιφερειακός Σύμβουλος με την ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια νησιά

          Εκπαιδευτικός 2ου Λυκείου Ζακύνθου

12/01/ 2021