ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

     Εκτός ημερήσιας διάταξης  θέσαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα της ΜΗ ύπαρξης Εμβολιαστικού κέντρου στη Ζάκυνθο για την ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών (ΑστραΖένεκα). Ως γνωστόν απαιτείται ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ εμβολιαστικό κέντρο για  το εμβόλιο της ΆστραΖένεκα , σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής εμβολιασμών.
    Η  Περιφέρεια δεν φάνηκε να γνωρίζει το θέμα. Η κ. Περιφερειάρχης είπε θα οτι θα  ρωτήσει  τον κ. Καρβέλη της 6ης ΥΠΕ την προσεχή Τρίτη που θα έλθει στην Κέρκυρα!
    Λόγω του επείγοντος του θέματος, κάναμε  αίτημα στην κ. Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας κ. Ζορμπά, να επικοινωνήσει άμεσα (τηλεφωνικώς) την επόμενη μέρα (Σάββατο 20/2 ). Δεν είχαμε καμιά ενημέρωση στην Συνεδρίαση της επόμενης μέρας , ούτε για το αν έγινε η επαφή με την 6η ΥΠΕ, ούτε αν πρόκειται να δημιουργηθεί Εμβολιαστικό κέντρο στη Ζάκυνθο για την ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών (ΑστραΖένεκα). 
   Επισημαίνεται για μια ακόμη φορά οτι από όλη την Ελλάδα  μόνο στη Ζάκυνθο και τις Κυκλάδες ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ εμβολιαστικό κέντρο για την ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών (ΑστραΖένεκα). Προφανώς λόγω της έλλειψης πρόνοιας για να δημιουργηθεί αυτό το εμβολιαστικό κέντρο . Σύμφωνα με τον Βουλευτή "...στη Ζάκυνθο θα συνεχίσουμε τον εμβολιασμό με τα εμβόλια της Pfizer..." . Αυτό  φυσικά σημαίνει μεγάλη καθυστέρηση για την ηλικιακή ομάδα 60-64 (και νεότερες ηλικίες ). Και όλα αυτά όταν επιδιώκουμε την όσο το δυνατό ταχύτερη εξασφάλιση ανοσίας για τον πληθυσμό της Ζακύνθου. Ανοσία που φυσικά είναι απαραίτητη και για να υποδεχθεί το νησί τον Τουρισμό του καλοκαιριού.
             Θανάσης Καραίσκος
    Εκπαιδευτικός 2ου λυκείου Ζακύνθου
Περιφερειακός Σύμβουλος με την ΑΝΑΣΑ στα Ιόνια νησιά