ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Έτοιμοι για μεγαλοπρεπείς αποχωρήσεις από τον Οργανισμό Τουρισμού (!) που προωθεί ο Δήμος, φέρονται αρκετοί τοπικοί φορείς και σύλλογοι του νησιού με πρώτο και επίσημο το Επιμελητήριο Ζακύνθου αφού, το τελικό καταστατικό που συντάχθηκε για τον Οργανισμό και έφτασε στα χέρια τους, δεν ικανοποίησε στο ελάχιστο!

Σε δηλώσεις του σήμερα στην zantepress24, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Δημήτρης Γαργαλέας ανάφερε ότι στην χθεσινή συνεδρίαση του φορέα με θέμα την συμμετοχή του στον Οργανισμό Διαχείρισης Τουριστικού Προορισμού Ζακύνθου Visit Zakynthos, ΔΕΝ πάρθηκε απόφαση και ΔΕΝ υπογράφηκε το καταστατικό του.

- Επιθυμούμε να συμμετάσχουμε μεν, πρέπει όμως να γίνουν αρκετές βελτιώσεις στο καταστατικό δε, τόνισε ο κ. Γαργαλέας.

- Έχουμε εντοπίσει αρκετά σημεία στα οποία έχουμε σοβαρές ενστάσεις  και ήδη έχουμε απευθυνθεί σε δικηγόρο, ο οποίος περιμένουμε να γνωμοδοτήσει σχετικά και ανάλογα να κινηθούμε. Εάν αλλάξει τα σημεία που έχουμε υπογραμμίσει ο κ. Κολύρης, έχει καλώς. Σε διαφορετική περίπτωση ΔΕΝ θα πάρουμε μέρος ως Επιμελητήριο στον Οργανισμό Τουρισμού, παρά μόνο θα συμμετέχουμε μέσω της ΣΑΖ, της οποίας είμαστε μέτοχοι, κατέληξε λακωνικά ο κ. Γαργαλέας.

Σύμφωνα πάντως με δημοσιογραφικές πληροφορίες της zantepress24, το Επιμελητήριο δεν είναι ο μοναδικός από τους φορείς και συλλόγους που αν και αρχικά παραβρέθηκαν στην πρώτη συνάντηση για τον Οργανισμό και εξέφρασαν την θέληση να συμμετάσχουν, σήμερα έχουν πολλές ενστάσεις τόσο για τον τρόπο που συντάχθηκε το καταστατικό του όσο και με το ίδιο το περιέχομενο αυτού.

Το γεγονός ότι δεν συμμετέχει στον Οργανισμό η Περιφέρεια είναι ένα από τα σημεία ένστασης, όπως επίσης, αντιδράσεις καταγράφονται για το ότι δεν συμπεριλήφθηκαν τελικά, πολλές από τις προτάσεις που είχαν γίνει...