ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Ο υπουργός οικονομικών   αρνείται την  παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και ξεχνά πως μέχρι και χθες έβγαζε το υπουργείου του διευκρινιστικές εγκυκλίους , ενώ μόλις προχθές ανέβηκαν τα εισοδήματα  covid-19 από τις αναστολές εργασίας. Επίσης    αποκλείει την εφαρμογή πρόσθετων μέτρων στήριξης για τον κλάδο της εστίασης. Όπως προκύπτει από  δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών (στον ΣΚΑΪ), παρά τα επίμονα αιτήματα των λογιστών, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν βλέπει την ανάγκη παράτασης στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων εισοδήματος, που λήγει στις 27 Αυγούστου. Οι λογιστές εκτιμούν ότι χρειάζεται παράταση με δεδομένη την αργή εκκίνηση της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων, καθώς και  τα  πολλά προβλήματα που υπάρχουν  για τα οποία ευθύνη έχουν τα εμπλεκόμενα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.

 Με όλα αυτά τα ευτράπελα  που επικρατούν στα εμπλεκόμενα υπουργεία έχει ως αποτέλεσμα  στις 07/7/2021να  ανέβουν οι αποζημιώσεις, καθώς και οι αργοπορημένες  οδηγίες για το Έντυπο Ε2, ενώ επικρατεί  χάος με το δώρο Πάσχα covid -19 και η αποτύπωση στο Ε3 κλπ ,ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα τις επικρατούσας κατάστασης είναι  με τις αποδείξεις των ναυτικών κωδ 049 υπάρχει πρόβλημα μεγάλο τους, βγάζει τεράστια ποσά να πληρώσουν και ας μην εργαζόταν στην Ελλάδα, αυτό θα διορθωθεί τον Αύγουστο..

Είναι τραγικό εν μέσω αναζωπύρωσης της πανδημίας και έχοντας ουσιαστικά αντικαταστήσει τις δημόσιες υπηρεσίες με ότι αυτό σημαίνει για τον συγχρωτισμό στα γραφεία μας από κόσμο, να παρακαλάμε για παράταση. Όταν και οι πάντες γνωρίζουν ότι ακόμη και το 30/9/2021 πλέον φαντάζει λίγο, εκτός και  πάμε πάλι στο γνωστό μαρτύριο της σταγόνας και αυτό πλέον εκτός από εξοργιστικό με τις συνθήκες πανδημίας είναι και απάνθρωπο. Και με δεδομένο ότι το υπουργείο δεν έχει αποδεκτή την ασθένεια του λογιστή που έχει ως αποτέλεσμα εάν νοσήσει ο λογιστής το γραφείο κλείνει και οι πελάτες είναι μετέωρη .

Ο υπουργός Οικονομικών, όμως, «έβαλε πάγο» και στους επιχειρηματίες της εστίασης, οι οποίοι ζητούν  νέα μέτρα στήριξης, επικαλούμενοι  τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο πρώτο διάστημα λειτουργίας των καταστημάτων μετά το lockdown, τα οποία γίνονται ακόμη σοβαρότερα μετά τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης για λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ως καταστήματα αποκλειστικά για εμβολιασμένους ή μεικτά. Και με δεδομένο στις τουριστικές περιοχές με πελάτες από την Μεγάλη Βρετανία τα καταστήματα είναι ακόμα κλειστά. Το ίδιο πρόβλημα έχουν και οι εργαζόμενοι του κλάδου του επισιτισμού που δεν ξέρουν ακόμα εάν θα προσληφθούν.

Η στάση του κυρίου υπουργού μπορεί να χαρακτηριστεί επιεικώς απαράδεκτη και βάζει απέναντι από την κυβέρνηση τον κλάδο των λογιστών που τόσα έχουν προσφέρει στην ελληνική οικονομία και την  δημόσια διοίκηση την περίοδο της πανδημίας. Κάλο θα είναι ο κ. πρωθυπουργούς να αναλάβει πρωτοβουλία και να επαναφέρει στη σωστή θέση των κ. Σταϊκούρα. Γιατί τα λογιστικά γραφεία έχουν αντικαταστήσει τις δημόσιες υπηρεσίες και εξυπηρετούν του πολίτες και παράλληλα ανεβάζουν και φορολογικές δηλώσεις. Ο χρόνος δεν επαρκεί είμαστε και εμείς άνθρωποι…

Τσουκαλάς Γ. Νίκος

Πρόεδρος ΕΛΦΕΕΖ