ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 Για ΛΙΒΑ και μεταφορά δεμάτων :«Δεν θα μιλάγαμε σήμερα για οσμή σκανδάλου» - ΝΑΥΑΓΙΟ – ΔΡΟΜΟΣ ΔΙΑΦΥΓΗΣ : «Η επιλογή σχετίζεται με ευρύτερες επιδιώξεις κάποιων»
Ο πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και Επικεφαλής της  «ΑΝΑΣΑ» κος Θεόδωρος Γαλιατσάτος,   σχολιάζει το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Περιφερική Αρχή Κράτσα , αναφορικά με τις εκδηλώσεις για την «ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ»  εστιάζοντας το ενδιαφέρον του στην επισήμανση « Για πρώτη φορά η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αναδεικνύει τη συμμετοχή των Επτανησίων στην ιστορικής σημασίας ναυμαχία του Lepanto (1571 μ.Χ.)»
«Την  αναφορά στο δελτίο  τύπου της περιφερειάρχη, για τη ναυμαχία, πραγματικά, κανείς δεν ξέρει πώς να το αντιμετωπίσει. Εκδηλώσεις για την ναυμαχία, γινόταν εδώ και  20 χρόνια και δεν είμαστε ξένοι σε αυτό το γεγονός. Ήμασταν παρόντες σε εκδηλώσεις τιμής. Αυτή η νοοτροπία όμως, της κ.περιφερειάρχη, που όταν  κάτι γίνεται, να λέει «για πρώτη φορά», σημαίνει  ή ότι υπηρετεί μία άλλη αντίληψη μακριά από αυτό που συμβαίνει στη πραγματική κοινωνία, ή το ξέρει και προσπαθεί να πείσει γενικότερα, ότι επί θητείας της έγιναν όλα» δηλώνει χαρακτηριστικά στο IonianRadio.gr, ο κος Γαλιατσάτος.
Ακόμη,
ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ : «Στο ΛΙΒΑ,  είδαμε περίεργα πράγματα … Εντοπίσαμε  και διαφορές στις  τοποθετήσεις μεταξύ Κράτσα και Μοθωναίου»
1.720.000 Ε ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΒΑ ΚΑΙ Η ΑΚΥΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ :  «Για το διαγωνισμό κάλεσαν μόνο έναν φορέα και πήραν έκπτωση 2% ,ενώ αν είχαν καλέσει περισσότερους από έναν, θα είχαμε μία σημαντική έκπτωση. Εδώ πρόκειται για πολύ σοβαρό ζήτημα …… δεν θα μιλάγαμε σήμερα για οσμή σκανδάλου αλλά θα λέγαμε προχωρήστε τη δουλειά που κάνετε»
ΝΑΥΑΓΙΟ – ΔΡΟΜΟΣ ΔΙΑΦΥΓΗΣ : «Επειδή είχαμε υπόψη ότι υπήρχαν  εναλλακτικές προτάσεις για το δρόμο διαφυγής, αυτό το οποίο θέλαμε να τονίσουμε είναι, ότι ξέρουμε πολύ καλά ,γιατί είχαμε μιλήσει και με τον υπεύθυνο της πυροσβεστικής, ότι υπήρχε εναλλακτική πρόταση, που είχε κόστος κάτω του 1/3 της συγκεκριμένης διάνοιξης που έχει επιλεγεί και η άποψη μας είναι, ότι αυτή η επιλογή σχετίζεται με ευρύτερες επιδιώξεις κάποιων»
 
 ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ (τ.Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Επικεφαλής "ΑΝΑΣΑ")
 
ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ |
 
«Δεν ξέρω πώς να περιγράψω τη κατάσταση, αλλά αυτό που μας θλίβει, είναι ότι όσο περνάει ο καιρός, η διαχείριση που έχει επικεντρωθεί ο νέος ΦΟΔΣΑ αποδεικνύεται εξαιρετικά προβληματική και το βλέπουμε σε όλα τα νησιά του ιονίου, με κάποιες εξάρσεις σε Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Κεφαλονιά.
Για τη Ζάκυνθο, θέσαμε θέμα στο τελευταίο περιφερειακό, το τι συμβαίνει στο ΛΙΒΑ, θέσαμε τις φωτογραφίες από τους περιβαλλοντικούς συλλόγους και ζητήσαμε εξηγήσεις, γιατί είδαμε περίεργα πράγματα. Εντοπίσαμε πρώτα από όλα, σύμμικτα, περικυκλωμένα από δέματα, και σε επόμενες φωτογραφίες είδαμε επιχωμάτωση.
Οι εξηγήσεις ήταν της λογικής, ότι είναι παλιές οι φωτογραφίες. Δεν έχουν σχέση αυτά που μας είπαν με την αλήθεια και το διαπιστώνει κάποιος, αν επισκεφτεί την περιοχή.
Εντοπίσαμε και διαφορές στις  τοποθετήσεις μεταξύ Κράτσα και Μοθωναίου .
Γι αυτό ζητήσαμε σαν ΑΝΑΣΑ , να πραγματοποιήσει αυτοψία η διεύθυνση περιβάλλοντος και να τα δώσει τα αποτέλεσμα στη δημοσιότητα. Βέβαια είχαμε τις επιφυλάξεις μας. Οι υπάλληλοι θα έπαιρναν εντολή από τη κ.Μοθωναιου. Γι αυτό εμείς,   έχοντας πίστη, στο ότι δεν θα επηρεαστούν οι υπάλληλοι , δώσαμε και μια άλλη προοπτική , να πάει εκεί το ΚΕΠΕ . Σε κάθε περίπτωση μάθαμε, ότι πήγε κλιμάκιο για έλεγχο και περιμένουμε τα αποτελέσματα του έλεγχου.
Αυτά για το ΛΙΒΑ.
Όμως υπήρξε και ένα άλλο σοβαρό περιστατικό και σχετίζεται με τη σύμβαση, που δεν υπεγράφη, γιατί υπάρχουν 5 ουσιώδεις παραλείψεις και παραβάσεις στο φάκελο. Επειδή μας κατηγορεί και μας επιτίθεται η κ.Κράτσα, επισημαίνουμε ότι εμείς  δεν θέλουμε να υπάρξει πρόβλημα, αλλά να γίνουν όλα σωστά, προκειμένου να αρχίσει η κατασκευή του εργοστασίου στη Ζάκυνθο. Όμως δεν μπορούμε και να παραβλέπουμε. Για το διαγωνισμό κάλεσαν μόνο έναν φορέα και πήραν έκπτωση 2% ,ενώ αν είχαν καλέσει περισσότερους από έναν, θα είχαμε μία σημαντική έκπτωση. Εδώ πρόκειται για πολύ σοβαρό ζήτημα. Αν πραγματικά υπήρχαν οι αιτίες και οι λόγοι που εκκλήθει μόνο ένας θα το δεχόμασταν. Όμως το ελεγκτικό τους λέει «δεν τεκμηριώσατε τίποτα κύριοι»
Εξηγήσεις δεν δόθηκαν επί της ουσίας. Καμία αναφορά απολύτως δεν έγινε στο ζήτημα.
Προφανώς η περιφερειακή αρχή,  έχουν ελπίδες στη προσφυγή που καταθέτουν και περιμένουν να δικαιωθούν εκεί. Ήδη θα έπρεπε να καταλάβουν ότι δεν μπορεί  400-500 χιλιάδες που θα προέκυπταν ως όφελος… δεν θα μιλάγαμε σήμερα για οσμή σκανδάλου αλλά θα λέγαμε προχωρήστε τη δουλειά που κάνετε».
 
ΝΑΥΑΓΙΟ |
 
«Επειδή είχαμε υπόψη ότι υπήρχαν  εναλλακτικές προτάσεις για το δρόμο διαφυγής, αυτό το οποίο θέλαμε να τονίσουμε είναι, ότι ξέρουμε πολύ καλά ,γιατί είχαμε μιλήσει και με τον υπεύθυνο της πυροσβεστικής, ότι υπήρχε εναλλακτική πρόταση, που είχε κόστος κάτω του 1/3 της συγκεκριμένης διάνοιξης που έχει επιλεγεί και η άποψη μας είναι, ότι αυτή η επιλογή σχετίζεται με ευρύτερες επιδιώξεις κάποιων. Παρακολουθούμε την εξέλιξη, κάποια πράγματα δεν μπορεί να τα επικαλεστεί κάποιος, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι, να παίρνουμε τις πληροφορίες που υπάρχουν στην περιοχή.
Και δική μας εκτίμηση είναι , ότι υπάρχει σε μεγάλο βαθμό απαξίωση αυτής της περιφερειακής αρχής, η οποία δεν ήταν αναμενόμενη και εκπλησσόμεθα που υπάρχει αυτή η αίσθηση ήδη, για το έργο της και τον τρόπο που το πράττει».
 
ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ |
 
«Την  αναφορά στο δελτίο  τύπου της περιφερειάρχη, για τη ναυμαχία, πραγματικά, κανείς δεν ξέρει πώς να το αντιμετωπίσει. Εκδηλώσεις για την ναυμαχία, γινόταν εδώ και  20 χρόνια και δεν είμαστε ξένοι σε αυτό το γεγονός. Ήμασταν παρόντες σε εκδηλώσεις τιμής. Αυτή η νοοτροπία όμως, της κ.περιφερειάρχη, που όταν  κάτι γίνεται, να λέει «για πρώτη φορά», σημαίνει  ή ότι υπηρετεί μία άλλη αντίληψη μακριά από αυτό που συμβαίνει στη πραγματική κοινωνία, ή το ξέρει και προσπαθεί να πείσει γενικότερα, ότι επί θητείας της έγιναν όλα».


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent