ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

    Ο κ. βουλευτής   αναφέρθηκε με περισσή αμετροέπεια σε "επίσκεψη ντροπής στο Γυμνάσιο / Λύκειο των Βολιμών"  χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι προσέβαλε με αυτό τον τρόπο τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη πάρα πολλούς γονείς , μαθητές καθώς και τον Πρόεδρο των Βολιμών.  
   Επισκεφθήκαμε το χωριό και συμμετείχαμε στη συνάντηση  όχι ως εκπρόσωποι κάποιου κόμματος αλλά με τις ιδιότητες του Δημοτικού και Περιφερειακού Συμβούλου αντίστοιχα. Είναι βέβαια προφανές ότι δεν θα ζητάμε την άδεια του κ.Ακτύπη για να μετακινούμαστε εντός της ελληνικής Επικράτειας. 
   Ήταν εξαιρετικά ελλιπής η πληροφόρηση του κ.βουλευτή:  ΔΕΝ ξεσηκώσαμε εμείς τους γονείς , τους βρήκαμε ΞΕΣΗΚΩΜΈΝΟΥΣ. Αν ο κ. Ακτύπης είχε διαβάσει εγκαίρως τον τοπικό Τύπο θα το είχε αντιληφθεί και ο ίδιος.
 
     Να ενημερωθούμε  πήγαμε στις Βολίμες , γιατί διαβάσαμε τις ανακοινώσεις του Συλλόγου Γονέων, που ήταν έντονες. 
  Έτσι διαπιστώσαμε  - πέραν των άλλων ελλείψεων - οτι ΔΕΝ  υφίσταται καθηγητής για το μάθημα της Οικονομίας που είναι εξεταζόμενο Πανελλαδικά, εδώ και ένα ΟΛΌΚΛΗΡΟ ΜΉΝΑ. Μήπως θα ήθελε να το διαψεύσει  αυτό ο κ βουλευτής;; 
   Επίσης πληροφορηθήκαμε από τον Πρόεδρο του  συλλόγου Γονέων  και μας έδειξαν και έγγραφο του υπουργείου από τις 1/9, στο οποίο υπάρχουν  τα ολιγομελή τμήματα Προσανατολισμού των Λυκείων όλης της Ελλάδας. Στη Ζάκυνθο είναι μόνο του Εσπερινού, του Μουσικού και του Κατασταρίου , ΟΧΙ  όμως των Βολιμών. 
 
    Το βράδυ της ίδιας μέρας επικοινωνήσαμε  με τον Διευθυντή Βθμιας , ο οποίος έδωσε τη διαβεβαίωση , ότι τελικά θα λειτουργήσουν και  στο σχολείο των Βολιμών  ολιγομελή τμήματα. Το έγγραφο όμως του υπουργείου με ημερομηνία 1/9 , δεν μπορεί κανείς  να το διαψεύσει. Ελπίζουμε  οι διαβεβαιώσεις να ισχύουν και τελικά και  να μην απομακρυνθεί το Γυμνάσιο/Λύκειο  ή να περικοπούν τμήματα γιατί θα είναι καταστροφικό τα παιδιά να μετακινούνται κάθε μέρα  στο Καταστάρι. 
 
   Ο κ. βουλευτής προσπαθεί με  άτσαλο τρόπο και ελλειπέστατη πληροφόρηση να υπερασπιστεί ένα Υπουργείο (Παιδείας) στο οποίο φαίνεται οτι έχει χαθεί ο έλεγχος
   Ενώ βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Οκτωβρίου(!) το Υπουργείο  έστειλε στα σχολεία ένα excel  στο οποίο με κόκκινο χρώμα, είχε σημειώσει τα τμήματα που πρέπει να συγχωνευτούν κατά τη γνώμη του. Μήπως θα ήθελε να το διαψεύσει  και αυτό ο κ βουλευτής;;
   Ετσι πχ  στην β΄ λυκείου του 2ου Λυκείου στο οποίο υφίστανται  8 τμήματα 24άρια επιχειρήθηκε  να τα κάνουν επτά  (28άρια και 27άρια)  . Αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει αυτό , σε περίοδο Πανδημίας. Αυτά τα ήδη μεγάλα τμήματα των 24 μαθητών, το υπουργείο επιχείρησε με αυτό το τέχνασμα, να τα μεγαλώσει κι άλλο . Εδώ στη Ζάκυνθο  οι Διευθυντές των σχολείων και ο Διευθυντής Βθμιας δεν το αποδέχτηκαν ευτυχώς
   Όταν ο  Γενικός Γραμματέας  του Υπουργείου Παιδείας  "στριμώχτηκε" σε αθηναϊκά  κανάλια  άρχισε να ψελλίζει δικαιολογίες, του τύπου: ότι οι εκπαιδευτικοί  αρρωσταίνουν  και εμφανίζονται και εγκυμοσύνες σε  γυναίκες   συναδέλφους. Τι να κάνουμε; Να απαγορεύσουμε την εγκυμοσύνη; Για αυτό υποστηρίζουμε οτι έχει χαθεί ο έλεγχος στο Υπουργείο Παιδείας, το οποίο δεν δέχεται να συνομιλήσει με τους εκπαιδευτικούς , αλλά προτιμά να τους "πηγαίνει" στα δικαστήρια.  Με τον νόμο 4808/2021, για την συνδικαλιστική δράση  που και εσείς κ.Ακτύπη  ψηφίσατε στην Βουλή με την κυβερνητική πλειοψηφία, εν μέσω πανδημίας.
   Όλοι πλέον γνωρίζουν τα τραγελαφικά που συνέβησαν με  την Ελάχιστη Βάση εισαγωγής ( ΕΒΕ) .  Αποκορύφωμα η περίπτωση της Αρχιτεκτονικής Ξάνθης στην οποία δεν εισήλθε κανένας φοιτητής γιατί η ΕΒΕ  στο Σχέδιο ήταν 16 !  Και μάλιστα σε ένα μάθημα που ΔΕΝ διδάσκεται καν στο Λύκειο, με απόφαση του υπουργείου Παιδείας !!  Αλλά και για τα Ζακυνθινόπουλα   από τους 319 επιτυχόντες στις  Σχολές  το 2019,  καταλήξαμε  στους μόλις 169 επιτυχόντες του 2021.  Μήπως θα ήθελε να το διαψεύσει  και αυτό ο κ. βουλευτής;; 
Τέλος  η αγωνία για ένα πιθανό κλείσιμο / συγχώνευση του Πανεπιστημιακού  τμήματος Περιβάλλοντος στη Ζάκυνθο, που λόγω της ΕΒΕ  έτυχε τραγικής μείωσης των εισακτέων ( απο 154  το 2020, σε 33 το 2021)  έρχεται να συμπληρώσει την αγωνία των γονέων και μαθητών του Γυμνασίου/Λυκείου Βολιμών για το σχολείο τους.
 
 Αλλά η ΑΓΩΝΙΑ  τείνει να γίνει το χαρακτηριστικό στοιχείο της ζωής των κατοίκων αυτής της χώρας εδώ και πολύ καιρό..
 
 Όσο για σας  κ. Ακτύπη αντί να εξαντλείστε σε χαρακτηρισμούς - τώρα που πήρατε επαρκή πληροφόρηση-  φροντίστε τουλάχιστον να παρέμβετε στην κα Υπουργό Παιδείας να μεριμνήσει για την τοποθέτηση καθηγητή στις Βολίμες στο Πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα της Οικονομίας που ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ  στο σχολείο εδώ και περισσότερο από έναν ολόκληρο μήνα.  Είμαστε σίγουροι οτι  αυτό τουλάχιστον  μπορείτε να το πετύχετε.. 
20/10/2021
 
           Αντώνης Κασιμάτης      Δημοτικός Σύμβουλος  Ζάκυνθος – Ανατροπή -   Αναγέννηση.
          Θανάσης Καραίσκος     Περιφερειακός Σύμβουλος με την ΑΝΑΣΑ στα Ιόνια νησιά.