ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Αιτήματα νομοθετικών ρυθμίσεων για επιτάχυνση των διαδικασιών

υπέβαλλε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

 

Την πλήρη αποκατάσταση των επιχειρήσεων της Ζακύνθου που επλήγησαν από τις πρόσφατες κακοκαιρίες “Αθηνά” και “Μπάλλος” μετα την καταγραφή τους και κατάθεση αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους εξασφάλισε η  Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Κατερίνα Μοθωναίου κατά την διάρκεια της συνάντησής τους στην Κέρκυρα με κυβερνητικό κλιμάκιο το οποίο επισκέφθηκε την έδρα της Περιφέρειας.

 Η Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη και τον Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Χρήστο Τριαντόπουλο, αναφορικά με την πρώτη εικόνα  για το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν  μετά και τις αυτοψίες που πραγματοποίησε στις επίμαχες περιοχές.

Έχει, ήδη, συνταχθεί Τεχνικό Δελτίο για την υποβολή σχετικού αιτήματος έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 1.500.000€  προς το Υπουργείο Οικονομίας για την αποκατάσταση βλαβών που προκλήθηκαν από τις θεομηνίες “Aθηνά” και “Μπάλλος” στο οδικό δίκτυο καθώς και την υλοποίηση εργασιών αποκατάστασης του υδρογραφικού δικτύου της Π.Ε. Ζακύνθου. Το ποσό αποτελεί μέρος του συνολικού αιτήματος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ύψους 18.000.000 €, εκ των οποίων 15.000.000 ευρω για την Κέρκυρα, 1.500.000 ευρω για την Κεφαλλονιά και 1.500.000 ευρω για την  Ζάκυνθο.

Παράλληλα, έχουν, ήδη, κοινοποιηθεί από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων τα αιτήματα νομοθετικών ρυθμίσεων για επιτάχυνση των διαδικασιών.