ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Αυτοψία στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηριακές εγκαταστάσεις των σχολείων της Δ.Ε. Αρτεμισίων πραγματοποίησαν χθες ο Αντιδήμαρχος Ζακύνθου και αρμόδιος για θέματα Παιδείας κ. Νικόλαος Ακτύπης από κοινού με τον Γραμματέα της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιάννη Φεραδούρο.


Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν το τετραθέσιο Δημοτικό Σχολείο Ορεινής Ζώνης για να καταγραφούν όλα τα προβλήματα που έχουν εντοπίσει εκεί η διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί. Στο σχολείο έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του προαύλιου χώρου και η καινούργια περίφραξη και απομένουν ο ελαιοχρωματισμός της περίφραξης και ενός στεγάστρου και η τοποθέτηση μίας καινούργιας μπασκέτας. Η Επιτροπή θα εξετάσει το αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας για την μετατροπή του σχολείου σε εξατάξιο, αφού όπως επισημαίνουν τα μέλη της, δεν απαιτούνται σημαντικές αλλαγές στις υπάρχουσες κτηριακές υποδομές.

Επόμενο σχολείο που επισκέφθηκαν οι αιρετοί ήταν το Νηπιαγωγείο του Κοιλιωμένου, όπου τους ζητήθηκε να προχωρήσουν οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να καταστεί επισκέψιμο το μικρό λαογραφικό μουσείο που φιλοξενείται στο σχολείο – έργο των εκπαιδευτικών και των μαθητών – και η επισκευή της οροφής βοηθητικής αίθουσας που έχει παρουσιάσει προβλήματα λόγω της υγρασίας.

- Ιδιαίτερη μέριμνα θα δείξει η Σχολική Επιτροπή στα προβλήματα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ρίζας και συγκεκριμένα, άμεσα θα επισκευαστεί ο καυστήρας πετρελαίου, θα στεγανοποιηθεί μέρος της οροφής σε βοηθητικό χώρο (μικρή κουζίνα) - που ιδίως με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες – παρατηρήθηκαν προβλήματα διαρροών, θα τοποθετηθεί τέντα  - ως προέκταση - για την απομάκρυνση του βρόχινου νερού από το διάδρομο και τις αίθουσες και θα πραγματοποιηθούν και άλλες μικρές παρεμβάσεις. Η διευθύντρια του σχολείου, επίσης, μετέφερε το αίτημα για τη δημιουργία ενός μικρού κήπου στο πλάι του σχολείου, ώστε τα παιδιά να μπορέσουν να μάθουν και στην πράξη, το αντικείμενο που μελετούν σε σχετικό πρόγραμμα που συμμετέχουν.

Τέλος, ο πρόεδρος και ο γραμματέας της Επιτροπής επισκέφθηκαν το Γυμνάσιο του Μαχαιράδου, το οποίο αν και δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, θέληση όλων είναι η ολοκλήρωση της περίφραξης, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η σταδιακή αντικατάσταση των παραθύρων.

Μετά την αυτοψία, ο Αντιδήμαρχος κ. Ακτύπης επεσήμανε πως ήταν ανάγκη να διαπιστωθούν από κοντά τα προβλήματα και να εξεταστεί η πορεία των εν εξελίξει έργων. Ο κ. Ακτύπης τόνισε πως τόσο ο Δήμαρχος όσο και η Δημοτική Αρχή τα δύο τελευταία χρόνια έχουν δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της εκπαίδευσης προσπαθώντας να επιλύσουν τα σημαντικότερα προβλήματα, παρά τα μεγάλα εμπόδια που ανέγειρε η οικονομική κρίση και οι κατ’ επέκταση περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση. Πρόσθεσε δε πως υπάρχει μία πολύ καλή συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές των σχολείων.

Από την πλευρά του, ο κ. Φεραδούρος ανέφερε πως τα περισσότερα σχολεία βρίσκονται σε άψογη κατάσταση, τονίζοντας πως η θέση του Δημάρχου για τη επαρκή θέρμανση των σχολείων έμεινε σταθερή και υλοποιήθηκε. Τέλος, έκανε λόγο για την ορθή οικονομική διαχείριση των πόρων για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων και επεσήμανε πως προτεραιότητα του Δήμου, ήταν, είναι και θα είναι η στήριξη όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, στο μέτρο του εφικτού, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες.