ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


- Ο Σύλλογος Λογιστών Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Ζακύνθου ενημερώνει …
 
Ο Σύλλογος Λογιστών Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Ζακύνθου ενημερώνει τους φορολογούμενους πολίτες, για  περιστατικό εξαπάτησης απόσπασης χρημάτων φορολογουμένου στην Ζάκυνθο. Η προσέγγιση έγινε τηλεφωνικά, από  επιτηδείους απατεώνες, επικαλούμενοι ότι είναι ο λογιστής τους και ζήτησαν  κωδικούς  του e-baking,  για να καταθέσουν  «υποτιθέμενη επιστροφή φόρου». Σε άλλη πόλη ζήτησαν την  προσωπική τους κάρτα για πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων.
Να υπενθυμίσουμε ότι στις περιπτώσεις επιστροφής φόρου είναι  συμπληρωμένος ο αριθμός iban της τράπεζας, στην ΑΑΔΕ, έτσι ώστε με την εκκαθάριση να γίνει αυτόματα και η επιστροφή.
Επίσης οι φορολογικές υποχρεώσεις πληρώνονται από τους ίδιους τους φορολογούμενους και ποτέ δεν ζητούν οι λογιστές χρήματα ή οιοδήποτε στοιχεία της κάρτας τους για να πληρώσουν  υποχρεώσεις των πελατών τους. Οι λογιστές δίδουν την ταυτότητα πληρωμής για να εξοφλήσουν την  οφειλής τους, οι ίδιοι οι φορολογούμενοι.
Επισημαίνουμε πως  οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ελέγχουν :
α) τα τηλεφωνήματα  που λαμβάνουν εάν είναι πράγματι από τον λογιστή τους ,
 β) Αν το email που λαμβάνουν με την ταυτότητα πληρωμής  είναι  του λογιστή τους.
 Προσοχή οι λογιστές στέλνουν : 1)τον  αριθμό ταυτότητας πληρωμής και όχι λογαριασμό κατάθεσης,2) οι  λογιστές δεν κάνουν  εκκαθάριση για ποσά επιστροφών. Αυτή η εργασία γίνεται από την  ΑΑΔΕ και πιστώνεται αυτόματα ο δηλωμένος τραπεζικός λογαριασμός του φορολογούμενου .