ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Στα πλαίσια των  δράσεων  της Πράξης  «Τηλέμαχος – Καινοτόμο Επιχειρησιακό Σύστημα Διαχείρισης Σεισμικού Κινδύνου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ζακύνθου σε συνεργασία με τον ΟΑΣΠ, θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα  29 Νοεμβρίου και ώρα 9.00  πμ,  Άσκηση  Ετοιμότητας για σεισμό στο κτίριο της Π.Ε. Ζακύνθου.
  «Σκοπός της άσκησης είναι να αναδειχτούν οι αδυναμίες στις δοκιμαστικές εφαρμογές του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης στον εργασιακό χώρο και στις διορθωτικές παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν, καθώς και τα προβλήματα που τυχόν προκύψουν μετά το τέλος του σεισμού, σε ότι αφορά την ασφαλή όδευση διαφυγής  σε καθορισμένους χώρους καταφυγής και την  απρόσκοπτη πρόσβαση στο χώρο του συμβάντος των δυνάμεων παροχής βοήθειας» επισημαίνει η Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου,κ. Κατερίνα Μοθωναίου.
   Στην Άσκηση Ετοιμότητας θα συμμετέχουν  η  Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου, η  Αστυνομική Δ/νση Ζακύνθου, το Λιμεναρχείο Ζακύνθου,  το  ΕΚΑΒ,  ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας και οι Ιδιωτικές Δομές Υγείας
  • Το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  η προάσκηση στο κτίριο της ΠΕΖ που προβλέπει σενάριο σεισμικής δόνησης και απεγκλωβισμό ατόμων από το κτίριο – Προβληματισμός υπήρξε αναφορικά με την πρόσβαση και  διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων  λόγω κυκλοφοριακών προβλημάτων στο κέντρο της πόλης.
PHOTO & VIDEO| ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ